Conducerea noului PNL, in formatul restrans al echipelor de negociere PNL-PDL, se va reuni luni dimineata pentru a discuta despre continuarea procesului de fuziune, dar si despre strategia politica a inceputului de an, au declarat, duminica, surse din PNL.

Discutiile dintre cele doua echipe vizeaza pregatirea primei reuniuni a Biroului Politic National al noului PNL si a celei a Consiliului National care ar urma sa aiba loc pana la finele lui ianuarie. Cu aceasta ocazie trebuie convenite criteriile si mecanismul in functie de care va fi asigurata conducerea la nivelul filialelor judetene si locale ale noului PNL.

Conform Statutului noului PNL, rezultat din fuziunea PNL-PDL, conducerile filialelor judetene au fost stabilite in mod paritar, cu ponderi egale, pana dupa alegerile prezidentiale. "Pana la prima sedinta a CN de dupa alegerile prezidentiale din 2014 conducerea la toate nivelurile se va asigura in mod paritar, prin comasarea in mod corespunzator a organismelor respective", se mentioneaza in Statut, scrie MEDIAFAX.

Potrivit documentului, dupa alegerile prezidentiale Consiliul National trebuie sa stabileasca in prima reuniune ponderile de reprezentare la nivel local. "Modalitatea de functionare si modul de reprezentare la nivelul structurilor judetene si locale pentru perioada 1 ianuarie 2015-1 ianuarie 2017 se va stabili prin hotarare a CN in prima sedinta de dupa alegerile prezidentiale din 2014, conform unor criterii care sa tina cont de ponderea celor doua partide la nivel judetean si local", se mai precizeaza in Statut.

Un alt punct al discutiilor de luni dimineata vizeaza strategia politica pentru inceputul acestui an si coordonarea grupurilor parlamentare, au mai precizat sursele citate.

La intalnire vor lua parte presedintii celor doua partide fuzionate, Vasile Blaga si Alina Gorghiu, alaturi de cate cinci colegi din partea fiecarei formatiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.