Prim-vicepresedintele PNL Mihai Razvan Ungureanu a fost numit consilier personal al presedintelui Klaus Iohannis, au declarat surse din Administratia Prezidentiala.

Ulterior, purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran a scris, luni, pe Facebook despre numirea lui Mihai Razvan Ungureanu ca si consilier personal al presedintelui Iohannis, aceasta precizand ca este vorba despre o functie onorifica si care nu va fi retribuita.

La sfarsitul lunii noiembrie, Mihai Razvan Ungureanu declara, la Iasi, intrebat daca ar putea prelua sefia Cancelariei prezidentiale, ca nu confirma, dar nici nu infirma acest lucru si ca presedintele ales Klaus Iohannis isi va prezenta singur echipa. "Nu confirm, dar nici nu infirm. Presedintele Klaus Iohannis isi va prezenta singur echipa. Voi fi aproape de el, indiferent de pozitia mea", spunea atunci Ungureanu. De altfel, Ungureanu l-a insotit pe presedintele Klaus Iohannis, impreuna cu Vasile Blaga, in prima vizita privata, in Republica Moldova, dupa alegerea sa ca sef al statului, scrie MEDIAFAX.

Mihai Razvan Ungureanu este prim-vicepresedinte in noul PNL, format din fuziunea dintre PDL si PNL si a detinut functiile de ministru de externe al Romaniei intre anii 2004-2007, director al Serviciului de Informatii Externe al Romaniei intre anii 2007-2012 si a fost prim-ministru al Guvernului Romaniei intre 9 februarie 2012 si 7 mai 2012.

In 2004, s-a inscris in Partidul National Liberal, de unde a demisionat in 2007, cand a devenit director al Serviciului de Informatii Externe. Dupa aceasta functie, Mihai Razvan Ungureanu a fondat Initiativa Civica de Centru-Dreapta, o organizatie non-guvernamentala, care isi propunea unirea tuturor fortelor de dreapta.

In septembrie 2012, Ungureanu s-a inscris in partidul Forta Civica, unde a candidat la presedintia partidului. Mai apoi, a alipit partidul la Alianta Romania Dreapta, formata din PDL si PNTCD. Dupa alegerile parlamentare din 2012, ARD s-a dizolvat. In martie 2013, Forta Civica si PNTCD au reinfiintat Alianta Dreptate si Adevar.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Dupa fuziunea PNL si PDL, Mihai Razvan Ungureanu a devenit prim-vicepresedinte al noii formatiuni. Mihai Razvan Ungureanu este senator de Arad, din partea ARD, mandat obtinut, prin redistribuire, la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.