Sistemul de interventii in situatii de urgenta va fi modificat prin ordonanta de urgenta, pentru o mai mare eficienta si utilizare a resurselor puse la dispozitia Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a anuntat premierul Victor Ponta, dupa prabusirea elicopterului SMURD in lacul Siutghiol.

"Astazi, avem deja o ordonanta de urgenta privind noi modificari in sistemul de interventii in situatii de urgenta, in asa fel incat sa invatam din lectiile pe care le primim, cum sa facem mai multa eficienta, cum sa facem mai mult in sensul de folosire a resurselor pe care le-am pus la dispozitia Departamentului pentru Situatii de Urgenta", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat, anterior, ca procedurile de interventie in situatii de urgenta vor fi regandite si ca exista acordul in acest sens dat de premierul Victor Ponta, scrie MEDIAFAX.

Potrivit lui Oprea, aceste proceduri vor fi reanalizate "in regim de urgenta", dupa tragedia in care patru oameni si-au pierdut viata, in urma prabusirii unui elicopter SMURD in lacul Siutghiol.

Ministrul Afacerilor Interne a mai declarat ca astfel de analize s-au realizat "la nivelul fiecarui judet". "Am dispus reexaminarea in regim de urgenta a procedurilor Departamentului pentru Situatii de Urgenta si ale tuturor structurilor cu responsabilitati imediate in astfel de situatii. In acest sens, la nivelul fiecarui judet s-a realizat o analiza a categoriilor de riscuri, in raport de particularitatile acestora si resursele existente pentru interventie imediata", a precizat ministrul.

Vicepremierul a mai spus ca toate datele rezultate in urma analizei "vor sta la baza elaborarii Conceptiei Unice de Interventie a Sistemului Integrat de Actiune la Situatii de Urgenta, pe care, la final, o vom prezenta in cadrul Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta".
Saptamana trecuta, premierul Ponta a anuntat ca Guvernul va solicita un audit extern la Departamentul de Interventii in Situatii de Urgenta, deoarece procedurile si persoanele cu atributii din institutie, pentru care au fost asigurate fonduri, trebuie sa fie mai bine pregatite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.