Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, duminica, in discursul din Parlament, ca in cel mai scurt timp va chema la consultari partidele politice pentru a decide impreuna ce obiective de tara isi asuma si un calendar cu etape si actiuni "pentru a trece de la vorbe la fapte".

Iohannis a facut aceasta precizare dupa ce a aratat ca un capitol esential care trebuie reconstruit este acela al marilor sisteme publice.

"Daca astazi inchidem un capitol de 25 de ani si asumam un nou inceput atunci e momentul sa ne raportam altfel si la marile sisteme publice. Cum construim un sistem de educatie performant si competitiv, cum arata un sistem de sanatate corect si eficient? Cum facem ca Romania sa poata plati pensii decente pe termen lung? Cum raspundem la problema demografica? Cu aceste teme va trebui sa ne asezam la masa dialogului si in jurul lor sa construim consens"
, a precizat Iohannis, care a continuat: "Va trebui sa ne uitam in perspectiva cum facem ca ele sa functioneze, nu doar acum, ci peste una sau doua generatii".

Iohannis a declarat ca toti spun ca educatia este o prioritate si ca se vrea reforma sistemului sanitar si a sistemului de pensii. „Desi toti afirmam ca ni le dorim, totusi de ce nu le avem?”, a spus el, scrie MEDIAFAX.

"In cel mai scurt timp voi chema la Cotroceni partidele politice pentru a decide impreuna pe trei chestiuni fundamentale: ce obiective de tara ne asumam la aceste trei capitole, o modalitate de lucru si de dialog permanent si un calendar pe etape si actiuni pentru a trece de la vorbe la fapte. Guvernele nu vor gasi niciodata bani pentru educatie si sanatate, nu vor avea niciodata curajul unor schimbari de substanta, chiar a unor regandiri de sistem daca nu vor sti incotro merg si unde vor sa ajunga"
, a mai spus Klaus Iohannis.

El a aratat ca marile transformari se fac asumand o viziune si lucrand pentru a o indeplini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.