Noul ministru al Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat miercuri ca a fost surprins de reactia presedintelui in cazul sau, la depunerea juramantului, in conditiile in care nu si-a exprimat votul in CNATDCU si nici parerea cu privire la validarea sau invalidarea tezei de doctorat a lui Victor Ponta.

Intrebat cum comenteaza reactia presedintelui, care la Palatul Cotroceni a spus ca primeste juramantul lui Liviu Pop si Sorin Cimpeanu, "desi acestia au contribuit prin distrugerea de institutii ale educatiei la un fals in interes public", noul ministru al Educatiei a spus: "Nu comentez, am fost surprins. Am explicat tehnic care este succesiunea momentelor, nu stiu daca sunt de interes intr-un astfel de moment".

Sorin Cimpeanu a precizat ca, in luna aprilie 2011, pe baza experientei sale profesionale, a devenit membru in Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), scrie MEDIAFAX.

"In 5 aprilie 2011, in calitatea mea de membru CNATDCU, alaturi de alte cateva sute de membri, nu am facut altceva decat sa evaluez teze de doctorat in domeniu agricultura, horticultura, zootehnice, biotehnologie, asta fiind competenta mea, fiind conducator de doctorat din 2006. Urmatorul moment in ceea ce ma priveste a fost 7 septembrie 2012, cand, devenind presedinte al acestei comisii de specialitate, am devenit si membru al Consiliului General CNATDCU, alaturi de alti 43 de colegi din Academia Romana si din 20 de universitati dintre cele mai prestigioase ale Romaniei. O luna mai tarziu, 10 octombrie 2012, acest Consiliu General, condus de catre regretatul profesor academician Paul Cristea, a ales un secretar general prin votul unui numar de 35 de membri prezenti din totalul de 44. Asta este evolutia mea foarte clara, verificabila in documente, ordine de ministru care sunt publicate in Monitorul Oficial", a explicat Cimpeanu.

Ministrul Educatiei a adaugat ca s-a documentat si a aflat ca ultima oara cand s-a pus in discutie in CNATDCU si s-a luat o decizie a fost 28 iunie 2012, trei luni mai devreme de intrarea sa in Consiliu General.

Sorin Cimpeanu a spus ca, in cazul deciziei privind teza de doctorat a premierului Victor Ponta, Consiliul National de Etica a luat o decizie in 12 iulie 2012, precizand ca el nu si-a exprimat votul sau vreo parere referitoare la validarea sau invalidarea tezei.

"Pe 12 iulie, Consiliul Nationale de Etica, care nu stiu nici macar din cine este format, dar va trebui sa stiu in calitatea de ministru, a luat o decizie cu privire la aceste subiect. De-a lungul intregii mele cariere, nu am fost implicat, nici direct, nici indirect, nu mi-am exprimat votul si nici vreo parere cu privire la validarea sau invalidarea respectivei teze de doctorat, nu am avut calitatea sa fac acest lucru, nu m-a intrebat nimeni", a precizat ministrul Educatiei.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Cimpeanu a adaugat sa isi doreste ca Educatia sa nu devina "un taram al disputelor politice".

Lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta a fost subiectul unor acuzatii de plagiat, dupa ce, in iunie 2012, in revista "Nature" s-a scris ca mai mult de jumatate din teza de doctorat a lui Victor Ponta privind Curtea Penala Internationala ar contine texte copiate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.