Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a decis demiterea sefului ISU Constanta, Viorel Jianu, si solicita premierului Victor Ponta sa il schimbe din functie pe prefectul judetului, Radu Volcinschi, urmare a problemelor la interventia de dupa prabusirea elicopterului SMURD.

Anuntul privind demiterea lui Jianu si solicitarea de schimbare din functie a lui Volcinschi a fost facut de purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, marti, intr-o conferinta de presa despre accidentul in urma caruia si-au pierdut viata toate cele patru persoane aflate in elicopterul SMURD prabusit luni in lacul Siutghiol.

"Pentru cresterea potentialului operational la nivelul judetului Constanta si intarirea mecanismelor de cooperare la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Constanta, domnul viceprim-ministru pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea a dispus schimbarea din functie a sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Constanta, colonel Viorel Jianu, si a propus primului-ministru schimbarea din functie a prefectului judetului Constanta, domnul Radu Volcinschi, care este si presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in cadrul Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta", a anuntat Dajbog.

La bordul elicopterului se aflau medicul Laura Vizireanu, in varsta de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, in varsta de 38 de ani, care era insarcinata, pilotul, comandor Petre Corneliu Catuneanu, de 47 de ani, si copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel, de 42 de ani, scrie MEDIAFAX.

Elicopterul SMURD transportase un pacient cu embolie pulmonara de la Tulcea la Spitalul Judetean din Constanta si se intorcea de la Aeroportul "Mihail Kogalniceanu", unde alimentase cu combustibil.

Operatiunile de cautare si salvare au durat peste 12 ore.

Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti s-a sesizat din oficiu si a deschis un dosar in cazul elicopterului SMURD prabusit, cercetarile privind cauzele accidentului in care au murit cei patru membri ai echipajului fiind continuate marti la locul tragediei de procurori si criminalisti.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Raportul privind interventia care a avut loc pe lacul Siutghiol dupa prabusirea elicopterului SMURD va fi prezentat premierului Victor Ponta de catre ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat, marti, ca informatiile de pana acum arata ca s-a intervenit in timp util, precizand ca primul echipaj a ajuns la fata locului la ora 16.25, dupa apelul la 112 inregistrat la ora 16.11.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.