Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Florin Jianu, a anuntat ca portofoliul IMM-urilor va fi alipit la cel al Economiei si va fi condus politic, motiv pentru care el nu va mai face parte din Guvern, nefiind un om politic, ci un tehnocrat.

Anuntul retragerii din Guvern a fost postat sambata de ministru, pe Facebook. "Guvernul viitor va contine numai oameni politici. Eu nu sunt om politic, sunt un tehnocrat care a fost onorat sa se puna in slujba tarii lui. Portofoliul IMM-urilor se va alipi la Economie si va fi condus politic. Nu m-a interesat si nu ma intereseaza nicio alta functie, nu am alergat dupa niciuna, nu o voi face nici de acum inainte. Iar politica ramane o problema a carei rezolvare, desi sunt matematician, imi ramane necunoscuta", afirma Jianu.

El afirma ca lasa in urma un mandat cu realizari majore pentru IMM-uri, precum Strategia pentru IMM-uri 2020, Legea IMM-urilor, Legea Intreprinzatorului debutant, Legea Incubatoarelor de Afaceri, Legea Business Angels, si pentru turism, ca Legea Voucherelor de vacanta, 9% TVA pentru tot sectorul), precum si un buget dublu pentru programele nationale, alte zeci de milioane atrase din fonduri europene si anunta o conferinta de presa in urmatoarele zile despre rezultatele mandatului si proiectele aflate pe circuitul de avizare.

"Voi ramane fidel domeniului in care mi-am dezvoltat competentele, reprezentarea onesta a mediului de afaceri, national, european, de tineret si nu numai. Le multumesc tuturor colegilor pentru spiritul de echipa, pentru ca isi fac treaba cu seriozitate si profesionalism. Stiu ca vor continua munca inceputa impreuna si sa fie convinsi ca vor avea in mine acelasi sprijin", incheie Jianu.

Cu putin timp inainte, si ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, de asemenea tehnocrat, a anuntat ca a discutat in cursul zilei cu premierul Ponta si ca acesta i-a comunicat faptul ca doreste un nou concept, respectiv "lipirea", din nou, a Departamentului de Energie la Ministerul Economiei si numirea unui ministru politic.

Surse oficiale au declarat anterior agentiei MEDIAFAX va posturile de ministr-delegat vor fi desfiintate in viitorul guvern, restructurat.

Citeste si:
O companie din SUA, interesata de privatizarea Complexului...
O companie din SUA,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.