Premierul Victor Ponta a refuzat, vineri, sa prezinte pozitia Guvernului in ceea ce priveste presupusele inchisori ale CIA in Romania, relevate in presa internationala in baza unui raport al Senatului SUA, mentionand insa ca Ministerul de Externe "va raspunde la orice alte intrebari".

Ponta a fost intrebat care este pozitia Guvernului roman in provinta centrelor de detentie CIA in Romania, relevate de presa internationala in baza unui raport al Senatului SUA, si daca va ridica acest subiect in sedinta CSAT sau in alt for.

"Aici avem de prezentat prioritatile guvernamentale 2015 - 2016. Va rog, va asigur ca Ministerul de Externe va va raspunde la orice alte intrebari aveti dumneavoastra", a raspuns premierul, potrivit MEDIAFAX.

Victor Ponta a sustinut vineri o conferinta de presa la finalul reuniunii liderilor coalitiei guvernamentale, alaturi de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, vicepremierul Liviu Dragnea, vicepremierul Gabriel Oprea si vicepremierul Daniel Constantin.

Senatul SUA a publicat, marti, o versiune scurta a raportului Comisiei de Informatii privind tehnicile dure de interogare folosite de CIA dupa 11 septembrie impotriva suspectilor de terorism, asimilate torturii, potrivit AFP.

Romania ar aparea pe lista inchisorilor secrete ale CIA, in centrul de detentie deschis pe teritoriul Romaniei fiind interogati mai multi prizonieri ai Agentiei Centrale de Informatii suspectati de legaturi cu grupari teroriste, relateaza Washington Post.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.