Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a precizat, joi, ca "este incredibila, scandaloasa si inacceptabila pozitia premierului Ponta de a taia bugetul DNA", el aratand ca este o actiune "deliberata" de blocare a acestei institutii, iar Ponta "are o atitudine de razbunare pe DNA".

"Este incredibila, scandaloasa si inacceptabila pozitia Premierului Ponta, care a taiat bugetul Directiei Nationale Anticoruptie. Este o actiune deliberata de blocare a DNA, a Justitiei in general. Daca premierul Ponta vrea sa sprijine Justitia si anticoruptia, mareste bugetul DNA, daca vrea sa fie un stalp al coruptiei, taie bugetul DNA", a afirmat Catalin Predoiu, potrivit unui comunicat de presa MEDIAFAX.

Potrivit prim-vicepresedintelui PNL, "baronii politici anchetati de DNA au devalizat bugetul statului, in timp ce DNA a adus sau poate aduce la buget sute de milioane de euro din confiscari si popriri".

"Ce face premierul Ponta? Submineaza DNA, taindu-i bugetul! Optiunea facuta de premier e clara: pentru coruptie, impotriva DNA. Premierul are o atitudine clara de razbunare pe DNA pentru anchetele pe care le-a facut si le are in curs. Este inca un motiv pentru care ar trebui sa plece din fruntea Guvernului Romaniei, cu guvern cu tot", a mai aratat Predoiu.

Directia Nationala Anticoruptie este nemultumita ca in proiectul de buget pentru 2015, publicat pe MFP, nu pot fi identificate fondurile alocate pentru institutie, ci acestea sunt incluse in cele pentru Ministerul Public, institutie care ar urma sa aiba un buget cu 31,94% mai mic decat cel din 2014.

"In urma publicarii, pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice, a proiectului Legii Bugetului de stat pe anul 2015, conducerea Directiei Nationale Anticoruptie a constatat urmatoarele: in anexele la proiectul de lege sus mentionat nu se regaseste fila distincta de buget pentru DNA, asa cum prevede art. 4 alin. 4 din OUG nr. 43/2002 privind DNA, ci doar o fila centralizatoare pentru intregul Minister Public, fara a se identifica fondurile alocate DNA pe anul 2015", arata institutia, intr-un comunicat de presa transmis joi.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Sursa citata a precizat ca, din analiza filei centralizatoare pentru intregul Minister Public, se constata ca valoarea bugetului este cu 31,94 la suta mai mica decat executia bugetara pe 2014. "In plus, intre diminuarile bugetare pe anul 2015 se regasesc si o serie de cheltuieli absolut necesare bunei functionari a Ministerului Public (inclusiv pentru expertize judiciare, carburanti, materiale si servicii cu caracter functional)", sustine DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.