Inspectia Judiciara a constatat ca independenta justitiei nu a fost afectata de declaratiile presedintelui Traian Basescu, care a spus ca, in dosarul Microsoft "vor mai aparea surprize, inclusiv persoane".

Inspectorii judiciari au stabilit ca afirmatiile presedintelui nu fost de natura sa afecteze independenta judecatorilor si a procurorilor, avand in vedere ca acestea pot fi incadrate in limitele discursului politic, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant la IJ, Tamara Manea.

Consiliului Superior al Magistraturii a decis sesizarea Inspectiei Judiciare, dupa ce, in 13 octombrie, Traian Basescu a declarat la Realitatea TV, raspunzand unei intrebari, ca in dosarul Microsoft vor mai aparea surprize, inclusiv persoane. Membrii plenului CSM urmeaza sa stabileasca joi daca isi vor insusi concluziile raportului IJ, scrie MEDIAFAX.

Seful statului a negat ca in dosarul Microsoft s-au primit dosare de la FBI. "Cea mai complexa informatie am avut-o in 2009 legata de posibila fraudare si acea informatie intr-o maniera mult mai in detaliu a fost transmisa DNA si de acolo a inceput usor, usor", a afirmat presedintele Traian Basescu, precizand ca informarea a venit de la serviciile romanesti.

Intrebat daca vor mai fi surprize in acest dosar, Basescu a spus: "Da, vor mai fi". Intrebat daca e vorba inclusiv despre persoane, presedintele a replicat scurt: "Inclusiv persoane".

Intrebat daca EADS este un dosar mai extins decat Microsoft, presedintele a declarat ca nu vrea sa vorbeasca despre un dosar aflat in investigatie, dar a confirmat ca este. "Am luat date din urma pentru ca am avut tot dosarul Microsoft acum si am constatat ca 9 firme si persoane private, deci vorbesc dintre cei care au purtat comisioanele, sunt si destul de comuni in informarile pe care le-am avut despre Microsoft. Am gasit in Microsoft oameni pe care i-am regasit si in informari negative facute pe EADS, facute de structurile de securitate, nu ne ascundem acum", a spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.