Constitutia "a trecut deja testul timpului", dar contine si "modificari care nu s-au dovedit cele mai fericite, dupa cum exista si texte care au permis interpretari fortate, dincolo de spiritul actului fundamental", se spune intr-un mesaj al presedintelui ales Klaus Iohannis, de Ziua Constitutiei.
"Tocmai de aceea procesul de revizuire a Constitutiei, de modernizare si clarificare trebuie desavarsit in perioada urmatoare, iar modificarile vor avea rolul de a o face mai puternica, de a construi un edificiu statal mai eficient, de a intari statul de drept, dar si libertatile cetatenesti", adauga presedintele ales, potrivit MEDIAFAX.

Respectul fata de Constitutie "priveste nu doar textul legii fundamentale si conformarea fata de acesta in toate actiunile si deciziile", se remarca in mesajul lui Iohannis, care considera ca "spiritul Constitutiei" trebuie sa fie un reper permanent, care se regaseste " in principii precum separarea puterilor in stat, domnia legii, respectarea drepturilor cetatenilor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.