Catalin Predoiu, Prim-vicepresedintele PNL, a declarat ca a treia rectificare bugetara prezentata de premierul Victor Ponta este "netransparenta" si "ilegala" deoarece ar incalca legea responsabilitatii fiscale si legea privind finantele publice.

"Domnul Ponta ne-a prezentat o rectificare bugetara pe 2014, a treia pe 2014, ceea ce reprezinta o ilegalitate, deoarece incalca legea responsabilitatii fiscale 69/2010 si pe cea a finantelor publice 500/2002, care permit doar doua rectificari pe an. Este o rectificare netransparenta, facuta fara dezbateri publice si parlamentare, fara analiza si fara control democratic al Parlamentului", a spus Predoiu, intr-o conferinta de presa.

El aratat ca Ponta prezinta un excedent bugetar care de fapt reprezinta "un minus de 1,9 miliarde de lei de la investitii". Potrivit lui Catalin Predoiu, incasarile bugetare pe primele 10 luni sunt de 6,5% fata de 8,5% prevazut in buget, iar ponderea veniturilor bugetare in PIB este de 26%, "mult sub media europeana".

Liderul PNL a aratat ca acciza calculata la cursul de 4,74 lei/euro si acciza suplimentara de 7 eurocenti pe litru nu au avut alt efect decat perturbarea mediului de afaceri.

Catalin Predoiu a mai spus ca incasarile din TVA si colectarea veniturilor din impozitul pe salarii reprezinta "un dezastru". "Concluzia este ca nu avem de a face cu un excedent real, ci cu o operatiune contabila la nivel de buget", a adaugat Catalin Predoiu, aratand ca PNL ii cere Guvernului Ponta, "atat cat mai ramane la Palatul Victoria", sa revizuiasca master planul pentru transporturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.