Senatorul PNL Dian Popescu a fost condamnat de ICCJ la cinci luni de inchisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz in serviciu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) l-a condamnat pe Dumitru Dian Popescu la cinci luni de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice si a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe un termen de incercare de doi ani si cinci luni.
Prin aceeasi decizie, Dian Popescu a fost achitat pentru infractiunile de uz de fals si de dare de mita de care l-au acuzat procurorii.

Fratele lui Dian Popescu, Gabriel Titus Popescu, a fost condamnat tot la cinci luni de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, pedeapsa suspendata pe un termen de incercare de doi ani si cinci luni. Acesta a mai primit o pedeapsa de doua luni de inchisoare pentru uz de fals, care a fost contopita cu cea de cinci luni, scrie MEDIAFAX.

In acelasi dosar, Florin Pavel, primarul comunei Pestisani la data faptelor, a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare pentru abuz in serviciu si 30.000 de lei amenda penala pentru neglijenta in serviciu. Instanta a dispus si in cazul lui Pavel suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe un termen de incercare de sase ani.

Instanta l-a achitat pe fostul secretar general adjunct in Ministerul Economiei Dumitru Parvulescu pentru infractiunea de instigare la abuz in serviciu in forma calificata.
Omul de afaceri gorjean Dan Radu Floarea a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si uz de fals, pedeapsa fiind suspendata pe un termen de incercare de sase ani. Floarea a fost acuzat ca firma sa, desi avea de executat la Pestisani un campus scolar pentru care primise banii necesari, nu a facut aceasta lucrare.

Nicolae Isar, fost diriginte de santier la firma lui Dan Radu Floarea, a fost si el gasit vinovat si condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, pe un termen de incercare de patru ani, pentru complicitate la abuz in serviciu si fals material in inscrisuri oficiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.