Vicepresedintele american, Joe Biden, l-a sunat pe presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, si l-a felicitat pentru victoria in alegeri, remarcand rata de participare impresionanta, un indiciu al unei democratii puternice si sanatoase, arata un comunicat al Casei Albe.

Vicepresedintele a subliniat relatia bilaterala puternica si si-a exprimat aprecierea pentru contributia Romaniei la NATO, pentru sprijinul ei fata de Ucraina si eforturile de a invinge gruparea Stat Islamic.

Joe Biden i-a transmis, de asemenea, presedintelui ales condoleante pentru accidentul de elicopter din 21 noiembrie si a multumit Romaniei pentru sacrificiile sale in cadrul fortei NATO din Afganistan. Vicepresedintele american si presedintele ales Klaus Iohannis au discutat, de asemenea, despre importanta critica a reformelor privind statul de drept, atat ca motor al cresterii economice, cat si ca o problema de securitate nationala, scrie MEDIAFAX.

La scrutinul prezidential din luna noiembrie, Klaus Iohannis a obtinut 6.288.769 voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 voturi, conform datelor Biroului Electoral Central. Curtea Constitutionala a anuntat, vineri, in sedinta solemna, validarea alegerii lui Klaus Iohannis in functia de presedinte, actul de validare a rezultatului alegerilor fiindu-i inmanat presedintelui ales.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.