Presedintele ucrainean Petro Porosenko l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria la alegerile prezidentiale din Romania si l-a invitat sa viziteze Ucraina, multumindu-i pentru sprijinul acordat tarii sale, informeaza agentia Interfax Ucraina, in pagina electronica de marti.

In cadrul unei conversatii telefonice cu presedintele ales al Romaniei, "Petro Porosenko l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria la alegerile prezidentiale si i-a multumit pentru un sprijin ferm fata de suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei", a anuntat luni seara serviciul de presa al presedintiei de la Kiev, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, Porosenko si-a exprimat speranta ca relatiile de buna vecinatate cu Romania vor fi dezvoltate si ca Bucurestiul va sustine in continuare Ucraina. "Romania a fost prima tara care a ratificat Acordul de Asociere intre Ucraina si UE, iar sprijinul sau pentru aspiratiile noastre de integrare europeana este foarte important", a adaugat Petro Porosenko, invitandu-l pe noul presedinte al Romaniei sa viziteze Ucraina.

La randul sau, Iohannis i-a multumit sefului statului ucrainean pentru felicitari si l-a asigurat ca va sustine Ucraina in demersul sau european.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.