PNL va depune o motiune de cenzura in urmatoarea sesiune parlamentara, a declarat vicepresedintele formatiunii Sulfina Barbu, mentionand ca partidul nu-si doreste "negocieri in spatele usilor inchise pentru creionarea altor majoritati" si ca PNL va ajunge la guvernare "intr-un mod constitutional".

Sulfina Barbu a precizat, la RFI, ca isi doreste ca "Partidul National Liberal sa ajunga la guvernare intr-un mod constitutional, democratic si transparent".

"Ma refer aici la cele doua modalitati de a prelua guvernarea: motiune de cenzura si este stiut faptul ca in aceasta sesiune parlamentara nu mai avem dreptul sa depunem o motiune de cenzura, abia in sesiunea parlamentara de anul viitor, dupa 1 februarie 2015 vom avea posibilitatea sa depunem motiune de cenzura. Daca se creioneaza o alta majoritate parlamentara la aceasta motiune de cenzura viitoare, sigur ca atunci putem sa discutam de o propunere de Guvern, condus de Partidul National Liberal. Deocamdata, avem o majoritate in Parlament care sustine Guvernul condus de domnul Victor Ponta si nu ne dorim negocieri in spatele usilor inchise pentru creionarea altor majoritati. Sigur, 2016 fiind anul alegerilor, este anul in care noi speram ca vom convinge electoratul din Romania sa ne acorde incredere, sa ne acorde un vot majoritar, care sa ne permita formarea Guvernului. Cred ca este important ca Partidul National Liberal are maturitatea de a privi lucrurile prin prisma Constitutiei si a alegerilor din Romania. Nimeni nu exclude posibilitatea alegerilor anticipate in anul 2015, dar asta este o alta tema, care poate fi discutata la momentul oportun", a continuat ea, potrivit MEDIAFAX.

Vicepresedintele PNL a precizat ca PNL va depune o motiune de cenzura anul viitor.

"In general, Opozitia este cea care vine si foloseste toate mijloacele constitutionale de a face opozitie. Fiind un mijloc constitutional de a face opozitie, as spune de pe acum, da, Partidul National Liberal va depune o motiune de cenzura in sesiunea parlamentara de dupa 1 februarie 2015. Tema, momentul vor fi alese de catre partid, in functie de gravitatea guvernarii domnului Ponta si a Guvernului condus de domnia sa. Dar cu siguranta, acest instrument va fi folosit", a precizat Sulfina Barbu.

Intrebata daca PNL va purta negocieri cu unele formatiuni parlamentare inaintea depunerii motiunii de cenzura, pentru a se asigura ca ea va trece, Sulfina Barbu a raspuns: "Toate la timpul lor. Probabil ca atunci cand motiunea va fi depusa, va fi redactata, explicata si depusa, probabil ca ea va fi prezentata si celorlalte grupuri parlamentare, care pot sa sustina motiunea de cenzura. Dar toate vor fi discutate la momentul respectiv".

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Intrebata cu ce formatiuni ar putea discuta PNL, Sulfina Barbu a raspuns: "Cu siguranta, pentru o motiune de cenzura, primele formatiuni luate in calcul sunt cele care au o orientare similara din punct de vedere doctrinar. Dar este prematur acum sa discutam despre acest subiect".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.