Elena Udrea sustine intr-o postare de sambata pe Facebook, in contextul in care numele fostului ei sot, Dorin Cocos, apare in dosarul sefei DIICOT, ca nu are niciun fel de implicare in cazul retrocedarilor supraevaluate si ca nu a vorbit niciodata cu Alina Bica despre activitatea acesteia la ANRP.

"Nu stiu nimic despre cazul retrocedarilor supraevaluate in care ar fi implicati doamna Alina Bica si fostul meu sot, Dorin Cocos. Nu am nicio legatura cu acest subiect si niciun fel de implicare in acest caz. Relatia de prietenie pe care o am cu doamna Alina Bica este de notorietate publica, nu am tinut-o niciodata ascunsa si a inceput ca urmare a colaborarii in Guvernul din care amandoua am facut parte", scrie Udrea.

Presedintele PMP tine sa precizeze, "vazand ca s-a speculat pe ideea nominalizarii" Alinei Bica in comisia de la ANRP, ca acesta "a reprezentat acolo Ministerul Justitiei ca efect al legii".

"Precizez ca nu am discutat niciodata cu doamna Bica despre activitatea ei la ANRP, nici cand era acolo, nici dupa ce a plecat din respectiva Comisie. Mai mult, pana la suspendarea activitatii Agentiei, nu am stiut macar ca ea este cea care reprezinta Ministerul Justitiei (MJ) in restituirea proprietatilor, nefiind un aspect care sa fie de interes pentru activitatea mea in Guvern", adauga Elena Udrea.

Sefa PMP are, in aceeasi postare, cuvinte de lauda despre Bica. "Am apreciat intodeauna profesionalismul doamnei Alina Bica, recunoscut prin participarea sa la elaborarea celor doua noi Coduri Penale si la mentinerea legalitatii actelor adoptate de Guvern pe care chiar ea le aviza, de regula, din partea MJ", noteaza Udrea, care conchide sustinand ca nu stie faptele de care este acuzata sefa DIICOT, dar ca spera ca acesta "isi va putea dovedi nevinovatia in fata legii".

Inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale, pe un site au aparut mai multe fotografii cu Elena Udrea alaturi de Alina Bica, la Paris. Dupa cateva ore de la aparitia fotografiilor, site-ul respectiv nu a mai putut fi accesat.

Omul de afaceri Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni "pe langa factori de decizie din cadrul ANRP" in vederea solutionarii dosarului in care Gheorghe Stelian, zis Stelu, cerea despagubiri pentru terenul supraevaluat cu 61 de milioane de euro, se sustine intr-o declaratie data anchetatorilor care instrumenteaza cauza despagubirilor, conform unor documente DNA ce au stat la baza deciziei de arestare a sefei DIICOT Alina Bica.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

In respectiva declaratie se mai afirma ca Gheorghe Stelian a cumparat de la un anume Dino Sinigalia, in 2010, drepturi litigioase pentru terenul de 13 hectare din zona Plumbuita.

"Dupa aceea, Dorin Cocos a garantat ca totul va fi bine ….Dupa ce s-a nominalizat un evaluator GS i a dat un plic cu bani ….100.000 lei.. La momentul la care evaluatorul a finalizat raportul, …valoarea totala a terenului a ajuns la aproximativ 377.000.000 lei, si Dorin cocos a cerut 10.000.000 Euro aproximativ pentru a interveni pe langa factori de decizie din cadrul ANRP in vederea solutionarii dosarului…. Cocos Dorin, in mai multe transe, suma de aproximativ 10.000.000 euro", a mai spus persoana audiata de anchetatori, citata in aceleasi documente.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, zis Stelu, este cunoscut pentru mai multe afaceri cu imobiliare. De la el ar fi cumparat Elena Udrea, in 2006, un teren in zona Floreasca din Bucuresti, pentru a construi locuinte. Totodata, Udrea a mai cumparat un teren pe malul lacului Grivita, tot pentru un proiect imobiliar, dupa ce a facut un credit de 3,3 milioane de euro la BRD. Proiectul neavand succes, Udrea a vandut terenul si creditul lui Alexandru Faur, partener de afaceri al lui Stelian.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Sefa DIICOT, Alina Bica, a fost arestata preventiv, sambata dimineata, printr-o decizie luata de instanta suprema. Ea este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu despagubirile aprobate in 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Sefa DIICOT era atunci secretar de stat in Ministerul Justitiei si membru al comisieri din ANRP care a aprobat despagubirile.

Aceeasi masura preventiva a fost luata pentru Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, care au facut parte, si ei, din comisia care a acordat despagubirile, si cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nutiu. Cei trei sunt acuzati tot de abuz in serviciu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.