Presedintele Basescu a declarat, in cadrul ceremoniei de validare de catre CC a alegerii lui Klaus Iohanis, ca in societate si in politica romaneasca exista inca exista destule resurse pentru pasul inapoi, fiind misiunea fundamentala a presedintelui sa faca sa se mearga inainte pe drumul fixat.

"Pentru mine este un moment extrem de important, este finalizarea a zece ani de mandate si va doresc, domnule presedinte ales, ca dupa primul mandat sa nu fiti in banca din stanga, ci tot in cea din dreapta si fara vechiul presedinte in stanga, pentru ca cine crede ca transformarea Romaniei este un proces de cinci ani se insala", a spus seful statului, facand referire la dispunerea in sala a locurilor unde erau asezati presedintele in functie si presedintele ales, scrie MEDIAFAX.

El a aratat ca "in societatea romaneasca si in politica romaneasca inca exista destule resurse pentru pasul inapoi si este misiunea fundamentala a presedintelui ca, utilizand de toate instrumentele pe care Constitutia i le pune la dispozitie, sa faca sa se mearga inainte pe drumul fixat".

"Am satisfactia ca las o tara cu optiuni clare, parteneriatul strategic cu Statele Unite, prezenta noastra in Uniunea Europeana si NATO si credibilitatea pe care ne-am dobandit-o, in mod deosebit in NATO", a mai declarat Traian Basescu.

El a precizat ca siguranta nationala este elemental fundamental in responsabilitatea presedintelui, ceea ce nu inseamna ca presedintele poate fi un inalt demnitar al statului roman care nu priveste la realitatile interne.

"Scorul din alegeri arata ca las mostenire o tara care are optiuni de dreapta"

Basescu a precizat ca nu ar fi vrut ca la sfarsitul mandatului sau stanga sa domine toate institutiile statului si ca scorul pe care acesta l-a inregistrat in alegeri arata ca lasa mostenire o tara cu optiuni de dreapta.

"Inchei multumindu-va, domnule presedinte, pentru un lucru care tinea, de data aceasta, de o problema personala. N-as fi vrut ca la sfarsitul mandatului meu stanga sa domine toate institutiile statului si scorul pe care l-ati inregistrat - si este meritul dumneavoastra, pentru care va multumesc - scorul din alegeri arata ca las mostenire o tara care are optiuni de dreapta sau de centru-dreapta", a spus Basescu, in discursul rostit la ceremonia de validare a rezultatului alegerilor prezidentiale, care a avut loc la sediul Curtii Constitutionale.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.