Presedintele ales Klaus Iohannis a declarat, vineri, in fata membrilor CCR, dupa validarea mandatului sau, ca dupa 25 de ani de la Revolutie s-a incheiat, in acest moment, o etapa, iar romanii, prin votul pe care l-au dat la alegerile prezidentiale, un spus foarte clar: "Stop si de la capat".

"Este acesta, desigur, un moment festiv. Dar, in acelasi timp, vreau sa remarc ca acum, dupa 25 de ani de la Revolutie, se incheie o etapa si, iata, romanii prin votul lor au spus foarte clar: «Stop si de la capat»", a spus Iohannis, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca votul dat de romani la alegerile prezidentiale a fost unul "puternic si clar" si a dat asigurari ca a inteles acest vot.

"Multumesc inca o data aici tuturor cetatenilor Romaniei care au votat pe 2 si pe 16 noiembrie si, evident, in mod deosebit, tuturor celor care m-au votat pe mine. A fost un vot puternic si foarte clar. Ii asigur pe toti ca l-am inteles. Vizunea mea pe care am prezentat-o s-a intalnit in mod fericit cu asteptarile romanilor", a adaugat presedintele ales.

El a aratat ca priveste cu toata raspunderea drumul "greu care ne asteapta" si la capatul caruia se afla "Romania prospera si puternica".

"Le spun romanilor inca o data azi, aici, cu ocazia validarii rezultatului alegerilor, ca se poate, se poate construi o Romanie prospera si puternica. Nu se poate nici de azi pe maine, nici peste noapte. Vom construi Romania lucrului bine facut in timp si pas cu pas", a mai spus presedintele ales, facand astfel referire la sloganul cu care a castigat alegerile si la titlul cartii autobiografice pe care a lansat-o in campanie.

"Avem o Constitutie care e buna, dar e nevoie de o revizuire"

Iohannis a precizat ca Romania are o Constitutie buna dar ca e nevoie de o revizuire si ca se impun anumite modificari pentru a o aduce in acord cu diverse stari de fapt sau pentru a elimina unele incertitudini.

"In acest cadru festiv si in fata Curtii Constitutionale, dati-mi voie cateva cuvinte legate de Constitutia Romaniei si presedintele Romaniei: avem o Constitutie care e buna. Este sigur nevoie de o revizuire a Constitutiei din diferite motive pe care nu vreau sa le enumar acum, dar se impun anumite modificari si pentru a o aduce in acord cu stari de fapt, dar si pentru a elimina unele incertitudini", a spus presedintele ales.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.