Guvernul SUA il felicita pe presedintele ales Klaus Iohannis pentru alegerea in functie, dar si pe romani.

Guvernul SUA il felicita pe Klaus Iohannis pentru alegerea in functie, dar si pe "romani, care au mers la vot in numar mare, atat in tara, cat si in strainatate, intr-o demonstratie exemplara de participare civica", se spune intr-un comunicat remis, joi, de Ambasada SUA la Bucuresti, scrie MEDIAFAX.

"Romania este un partener strategic important al Statelor Unite si ne bucuram sa continuam cooperarea stransa cu Romania si noul sau presedinte. Relatiile dintre tarile noastre vor ramane puternice, intemeiate fiind pe valorile si obiectivele noastre comune", se mai spune in comunicatul reprezentantei diplomatice americane.

La scrutinul prezidential din luna noiembrie, Klaus Iohannis a obtinut 6.288.769 voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 voturi, conform datele Biroului Electoral Central.

Curtea Constitutionala a anuntat, vineri, in sedinta solemna, validarea alegerii lui Klaus Iohannis in functia de presedinte, actul de validare a rezultatului alegerilor fiindu-i inmanat presedintelui ales.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.