Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, ca ramanerea lui Victor Ponta si a PSD la guvernare trebuie sa faca obiectul unei analize a partidului, iar schimbarea imediata nu este in interesul nici macar al celor "care ar trebui sa preia puterea", fiind posibile si anticipate.

Intrebat daca ar trebuie sa ramana Victor Ponta la guvernare, Iliescu a raspuns: "Nu pot eu sa spun, asta trebuie sa fie o analiza proprie a partidului".

Intrebat daca face bine partidului sa ramana la guvernare acum, Iliescu a precizat: "Nu stiu, vom vedea". "Deocamdata o schimbare imediata nu e in interesul nici macar al celor care ar trebui sa preia puterea. Cine sa o faca? E o majoritate parlamentara, deci lucrurile nu se judeca numai prin dorinta...Iar ei nu sunt pregatiti pentru asa ceva. Iohannis a spus-o chiar foarte clar ca nu au niciun interes sa vina la Guvern, nici nu au forta necesara, nu au reprezentare parlamentara. E un joc mai complicat", a spus Iliescu, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca in cateva luni e posibil sa se schimbe majoriatea parlamentara, Iliescu a raspuns: "E posibil sa fie si alegeri anticipate. Altminteri in 2016 oricum vor fi alegeri". Intrebat daca e o varianta buna sa fie anticipate, Iliescu a precizat: "Nu stiu. Deci pot fi solutii diverse".

Iliescu: Ponta, responsabil, dar nu singur, de rezultatul alegerilor

Iliescu a declarat ca Victor Ponta este primul responsabil de pierderea alegerilor prezidentiale, el aratand ca acesta isi va asuma vrand-nevrand esecul ca sef de partid si premier si ca partidul va trebui sa faca analize serioase si sa traga invataminte.

Intrebat daca principalul vinovat de esec este Ponta, Iliescu a raspuns: "Nu numai". "Si el, dar nu numai, ca el isi asuma vrand-nevarnd si ca sef de partid, si ca sef de Guvern. E fara indoiala primul responsabil de treaba aceasta", a adaugat Iliescu.

Intrebat unde a gresit Ponta, Iliescu a raspuns: "Asta e viata, draga". El a aratat ca pierderea consecutiva a alegerilor prezidentiale va trebui sa faca obiectul unei analize serioase in PSD. "Asta e alta treaba (pierderea consecutiva a alegerilor prezidentiale, n.r.) Partidul va trebui sa traga concluzii. Asta am si propus - niste analize foarte serioase ca sa se traga invataminte, ce-i de facut pe mai departe", a spus Iliescu.

El a aratat ca nu este prima data cand PSD a pierdut alegerile prezidentiale si a aratat ca partidul trebuie sa invete din pierderi, ca si din victorii.
"Deci s-a pierdut. Nu-i prima data. Am mai pierdut si in '96, si cu Nastase, Geoana. Deci trebuie sa invatam si din victorii si din infrangeri. Asta e regula politica", a mai spus Iliescu.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.