Academicienii Victor Voicu si Mircea Ifrim au fost decorati de presedintele Traian Basescu, cu Ordinul National "Steaua Romaniei", pentru "activitatea rodnica si prestigioasa pusa in slujba dezvoltarii stiintei medicale".

Presedintele Traian Basescu a conferit Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Ofiter academicianului Victor Voicu si Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler academicianului Mircea Ifrim, potrivit unui decret publicat marti in Monitorul Oficial.

Victor Voicu si Mircea Ifrim au fost decorati "in semn de inalta recunoastere si apreciere pentru activitatea rodnica si prestigioasa pusa in slujba dezvoltarii stiintei medicale, pentru afirmarea cercetarii romanesti pe plan international", scrie MEDIAFAX.

Medicul farmacolog Victor Voicu este secretar general al Academiei Romane. El a candidat si la functia de presedinte al Academiei Romane, la alegerile care au avut loc pe 8 aprilie si care au fost castigate de Ionel Valentin Vlad. Victor Voicu este doctor in medicina si presedinte al Sectiei de Stiinte Medicale din Academia Romana, potrivit site-ului Academiei Romane.

Mircea Ifrim este anatomist, antropologist, doctor in medicina, profesor si om de stiinta, potrivit CV-ului sau publicat pe site-ul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad. El este presedinte al Societatii Anatomistilor din Romania, incepand din 2000, si membru titular al Academiei de Stiinte Medicale. A fost deputat intre anii 2000 si 2004, respectiv 2004 - 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.