Alesii locali, primarii, presedintii de consilii judetene si consilierii locali si judeteni nu vor putea ocupa aceste functii mai mult de doua mandate succesive, conform unei initiative legislative aprobate tacit, miercuri, de Camera Deputatilor.

Initiativa apartine deputatilor PDL Cezar Preda si Gheorghe Udriste. Proiectul prevede ca nicio persoana nu poate indeplini succesiv functia de primar, consilier local, consilier judetean, presedinte consiliu judetean decat cel mult pentru doua mandate.

Initiatorii au considerat ca dupa doua mandate consecutive, alesii locali construiesc in jurul lor un sistem politic si institutional local in care orice competitie electorala locala reala devine imposibila si exista situatii concrete in care monopolul unei persoane sau a unui grup de persoane din jurul acesteia asupra resurselor unei comunitati a dus la acuzatiile de nepotism, conflict de interese sau coruptie, scrie MEDIAFAX.

Proiectul a fost adoptat tacit, deoarece termenul de dezbatere si vot final din 15 octombrie a fost depasit. Camera Deputatilor este prima camera sesizata, Senatul este for decizional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.