Senatorul PNL Akos Mora, declarat incompabitil, a anuntat, joi, ca se autosuspenda din partid ca sa nu-i mai dea ocazia lui Victor Ponta "sa spuna minciuni" referitoare la situatia sa, adaugand insa ca mandatul sau de senator "merge mai departe," pana cand Parlamentul "va vota pe acest subiect".

"Ma autosuspend din PNL ca sa nu-i mai dau ocazia lui Victor Viorel Ponta sa mai repete aceasta minciuna juridica, adica faptul ca sunt condamnat, cum a spus miercuri seara la dezbatere. Vreau sa nu-i mai dau ocazia lui Ponta sa foloseasca numele meu si am decis sa fac acest pas in lateral. Nu vreau sa transfer aceasta imagine catre Klaus Iohannis, tin prea mult la PNL si la ideea candidaturii lui Klaus Iohannis. Mandatul meu de senator are un curs ce merge mai departe. Senatul va vota, se pare, in viitorul apropiat legat de acest subiect. Exista solicitari in Senat", a declarat Akos Mora, joi, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, transmite MEDIAFAX.

Akos Mora a mai spus ca in dezbaterea de miercuri seara Victor Ponta a facut "o dezinformare intentionata prin confuzie de termeni", precizand ca el nu e condamnat, cum a spus premierul, ci are "o sentinta definitiva de incompatibilitate".

"Am inteles ca domnul Ponta, aseara, practic a facut o dezinformare intentionata prin confuzie de termeni, pentru ca a folosit termenul de «condamnat», referindu-se la mine. Or, condamnarea e doar in situatii penale. Eu n-am o situatie de asemenea natura, ci o sentinta de incompatibilitate, definitiva, pe alta calitate si pe alt mandat, de consilier judetean, nu de senator. Daca as avea o incompatibilitate pe calitatea de senator, mi-as prezenta demisia a doua zi. Nu pot sa-l banuiesc pe domnul Ponta ca nu cunoaste termeni juridici. Cel care spune minciunile respective incearca sa loveasca si sa pateze imaginea unui om, adica a mea, vrea sa induca ideea ca am avea situatii penale, cum are si PSD", a sustinut Akos Mora.

In opinia senatorului liberal, invocarea sa ca si "condamnat" in dezbaterea televizata de miercuri seara are rolul de a abate atentia de la lucrurile cu adevarat importante, precum faptul ca nu exista nici macar o schita a bugetului Romaniei pe anul viitor.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

In dezbaterea televizata de miercuri seara, Victor Ponta a sustinut ca in PNL exista trei persoane condamnate definitiv si irevocabil, indicandu-i pe presedintele CJ Botosani, Florin Turcanu, si senatorii Tudor Chiuariu si Akos Mora.

Co-presedintele ACL Klaus Iohannis declara, recent, ca senatorul liberal Akos Mora ar trebui sa demisioneze din Parlament, iar deputatul Tudor Chiuariu sa plece din PNL, in conditiile in care primul a fost declarat incompatibil, iar cel de-al doilea, condamnat pentru coruptie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.