Guvernul va sesiza Parchetul pentru nereguli constatate de Corpul de Control al premierului in alocarea de Guvernul Boc, din Fondul de rezerva, a 60 milioane lei pentru un stadion pe amplasamentul stadionului Ion Moina-Cluj-Napoca, la propunerea fostilor ministri Traian Igas si Gheorghe Ialomitianu.

Banii au fost alocati la solicitarea presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, inspectorii Guvernului aratand ca nu a fost insa justificat caracterul de urgenta in alocarea fondurilor, au fost incalcate normele legislative, iar finantarea a fost nelegala, bugetul de stat fiind astfel diminuat in mod nejustificat.

In raportul Corpului de Control, transmis sambata de catre Guvern, se arata ca hotararea pentru alocarea banilor din Fondul de rezerva, in scopul amenajarii pe amplasamentul stadionului Ion Moina a unui stadion la standardele UEFA si FIFA a fost adoptata de Guvern la 28 decembrie 2010, pe baza unei note de fundamentare semnata de catre ministrul de Administratie, Traian Igas, si cel al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, scrie MEDIAFAX.

In raort se mai arata ca, anterior inregistrarii oficiale la Ministerul Administratiei si Internelor a solicitarii, la 21 decembrie 2010, presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a cerut premierului de atunci, Emil Boc, un sprijin financiar de 77, 1 milioane lei plus TVA pentru realizarea complexului sportiv. A doua zi, secretarul de stat din MAI Mihai Capra a transmis Secretariatului General al Guvernului proiectul de hotarare pentru alocarea banilor, desi solicitarea lui Tise a fost inregistrat oficial la minister abia la 27 decembrie.

Alaturi de Alin Tise, solicitarea a fost semnata si de prefectul judetului Cluj din acea perioada, Florin Stamatian.

Inspectorii arata ca proiectul nu a fost transmis Ministerului Finantelor spre avizare, cum era obligatia, ci doar pentru un punct de vedere dupa sedinta de guvern in care a fost adoptat, inspectorii aratand ca acest demers a avut un caracter pur formal, pentru a crea aparenta legalitatii. Inspectorii arata totodata ca ministrul Igas a semnat proiectul fara consultarea tuturor directiilor cu atributii in avizarea unor astfel de documente, fiind incalcate procedurile legale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.