Echipele de campanie ale PSD si ACL nu au ajuns la o intelegere in legatura cu organizarea de dezbateri electorale la care sa participe Victor Ponta si Klaus Iohannis, candidatii intrati in turul II al alegerilor prezidentiale.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus, la finalul intalnirii, ca social-democratii au incercat sa-i convinga pe cei de la ACL ca "4 este mai mare decat 1", el referindu-se la cele patru emisiuni televizate propuse de PSD pentru luni, marti, miercuri si joi, la B1, Realitatea TV, Romania TV si Antena 3. "Dumnealor au insistat cu o singura dezbatere", a mentionat Dragnea.

Echipele de campanie ale ACL si PSD s-au intalnit, vineri, la sediul PNL din Soseaua Kiseleff, pentru a discuta legat de organizarea de dezbateri electorale. Dragnea a fost insotit de purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, si deputatul Gabriela Podasca. Din partea ACL au luat parte la discutii purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, purtatorul de cuvant al PDL, Adriana Saftoiu, Eduard Hellvig si Dan Mihalache.

Echipa de campanie a candidatului ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a transmis, joi seara, o invitatie adresata echipei de campanie PSD pentru a lua parte vineri la amiaza la negocieri, in vederea organizarii unei dezbateri electorale intre candidatii ramasi in cursa pentru Cotroceni, scrie MEDIAFAX.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca atat el cat si Victor Ponta doresc in continuare sa aiba loc patru dezbateri electorale televizate la patru televiziuni de stiri, pe patru teme anuntate anterior, el respingand astfel propunerile avansate de Klaus Iohannis.
"In continuare noi dorim patru dezbateri. Domnul Iohannis are o problema cu spatiile, merge dupa regulile feng shui? Un studio de televiziune nu e bun? Nu prea intelegem lucrurile astea", a precizat Dragnea.

El a aratat ca orice cetatean roman trebuie sa aiba toate conditiile pentru a sti cat mai multe despre capacitatea si priceperea celui pe care trebuie sa-l voteze in functia de presedinte al Romaniei, iar cele patru dezbateri televizate pe teme care tin de activitatea sefului statului pot contura aceasta necesitate.

"Si atunci patru dezbateri reprezinta un numar de patru ori mai mare decat o singura dezbatere, este foarte clar. Noi vrem sa fie patru dezbateri pentru ca cetatenii sa aiba posiblitatea sa stie exact ce stie Victor Ponta, ce poate Victor Ponta, ce stie Klaus Iohannis, ce poate Klaus Iohannis. In patru dezbateri televizate romanii vor sti foarte bine pe cine sa voteze. O singura dezbatere, care sa fie eventual facuta intr-un stil de spectacol, nu ajuta romanii", a sustinut Dragnea.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

El a spus ca aceste patru dezbateri pot contura un vot rational, care ar fi si in interesul aliantei care il sustine pe Victor Ponta, nu un vot emotional, asa cum ar dori cei care il sustin pe Klaus Iohannis.

"Pe de alta parte, pentru noi este foarte clar: Klaus Iohannis fuge de dezbatere. (...) Dar ce inseamna teren neutru? O singura dezbatere nu este suficienta, iar daca noi spunem ca suntem de acord undeva, o sa spuna seara ca nu mai e bine acolo, ca a aflat ca de fapt ala nu mai e teren neutru. Hai sa fim seriosi", a spus Dragnea. El a aratat ca nu e de acord cu ideea ca cele patru dezbateri propuse de PSD la patru televiziuni de stiri ar restrictiona accesul la acestea pentru celelalte institutii media.

Klaus Iohannis a spus, referitor la dezbaterile televizate stabilite de Victor Ponta, ca nu poate accepta o astfel de infatuare, ca premierul confunda universitatea cu caminul cultural si ca daca nu accepta dezbaterea la Universitatea Timisoara pot merge la facultatea unde Ponta si-a luat doctoratul.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Intrebat, joi, intr-o conferinta de presa la Cluj-Napoca, daca a convenit cu Victor Ponta sa participe la o dezbatere si de ce ar fi la Timisoara, si nu la Cluj, Klaus Iohannis a afirmat ca Ponta si echipa acestuia au stabilit sa fie patru dezbateri, fara sa negocieze cu staff-ul sau. Iohannis a spus nu poate accepta "o astfel de atitudine de infatuare din partea unui candidat".

"Ar fi foarte bine si la Cluj. Candidatul Victor Ponta si echipa lui s-au asezat si au spus: «Noi conducem tara, ce naiba, stam noi dupa sasul acela? Nu se poate». Au stabilit ei ca trebuie sa fie patru dezbateri la televiziuni, la ora x si y. Infatuare de prim-ministru... Nu asa se face intr-o democratie, se negociaza, nu e o harababura acolo, e o dezbatere in fata natiunii. Nu mi s-a parut just si nu pot accepta o astfel de atitudine de infatuare din partea unui candidat. Am avut o invitatie de la Universitatea de Vest din Timisoara, ar fi un loc excelent, un loc potrivit. Dar Ponta confunda universitatea cu caminul cultural la nivel domniei sale de doctorat... Daca nu doreste Universitatea de Vest din Timisoara, putem merge la UBB, la Universitatea Bucuresti, la Facultatea de Drept, unde si-a luat doctoratul. Sper sa reusim sa facem o dezbatere publica, voi avea eu grija sa existe o astfel de dezbatere", a spus Iohannis.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

El a afirmat ca isi imagineaza o dezbatere pe o platforma publica, la care are acces absolut toata lumea, "indiferent daca lucreaza pentru cea mai pontista televiziune de stiri sau pentru cel mai anti-Iohannis loc". "Sa existe aceleasi sanse", a conchis Iohannis.

Victor Ponta l-a invitat pe Klaus Iohannis la emisiunile televizate la care va participa, luni, marti, miercuri si joi, la B1, Realitatea TV, Romania TV si Antena 3. In replica, Iohannis a spus ca "este absoluta nevoie ca aceasta dezbatere sa aiba loc undeva unde toata media are acces in mod egal, unde absolut toate conditiile sunt de asa natura ca nu poate sa fie banuit un candidat sau altul de vreun avantaj ilegitim".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.