Presedintele PLR, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, ca ii va acorda sprijin neconditionat lui Victor Ponta in turul 2 al prezidentialelor, aratand ca preocuparea sa in perioada urmatoare nu este cine va fi premier, ci "incheierea unei pagini triste din istoria noastra - regimul Basescu".

"Preocuparea mea, spre deosebire de altii, nu este cine va fi premier in perioada urmatoare, v-am declarat si mai declar in continuare sprijinul neconditionat pentru Victor Ponta, pentru ca ceea ce cred ca este important este proiectul politic USL si incheierea unei pagini triste in istoria noastra - regimul Basescu", a precizat Calin Popescu Tariceanu, scrie MEDIAFAX.

El a spus ca "obiectivul principal este castigarea alegerilor din 16 noiembrie si nu formula de prim-ministru", cel putin in ceea ce-l priveste.

"Obiectivul principal pe care-l am este acela de a nu duce niciun risc si a vedea ca regimul Basescu se perpetueaza printr-unul din urmasii lui, in speta ma refer la domnul Iohannis. Asadar tin sa subliniez ca-i voi acorda sprijinul meu neconditionat domnului Ponta in al doilea tur de scrutin, pentru ca Romania sa paseasca spre normalitate, spre stabilitate politica si catre prosperitate si in acelasi timp sa evitam ca Romania sa fie, printr-unul din urmasii lui Basescu, o tara sfasiata de conflicte, de tensiuni de factura sociala, asa cum s-a intamplat din pacate in ultimii ani. Subliniez ca obiectivul principal este castigarea alegerilor din 16 noiembrie si nu formula de prim-ministru, cel putin in ceea ce ma priveste, si acelasi lucru va pot spune si de domnul Ponta, nu componenta Guvernului, nu structura Guvernului, nu posturi, vreau sa discutam, nu despre persoane, ci despre teme care sunt de interes politic pentru toti cetatenii Romaniei. Acesta este mesajul central pentru cetateni", a explicat Calin Popescu Tariceanu.

El a fost intrebat daca se astepta ca premierul sa-l nominalizeze pentru functia de prim-ministru.

"In primul rand nu putem vorbi despre o nominalizare, eu am retinut ca premierul a evocat, in ipoteza in care va castiga alegerile, trei nume de posibili prim-ministri. Da, e adevarat, dar va repet, acest lucru mi se pare cel putin mie, in acest moment, de importanta secundara. In raport cu ceea ce trebuie sa facem, avem o campanie care continua doua saptamani, nu trebuie subestimat advesarul, si adversarul nu este numai domnul Iohannis, adversarul este in continuare, asa cum am vazut si in campania electorala, presedintele in functie, care este actor, cu norma intreaga, in campania electorala, actualul presedinte in functie domnul Basescu", a raspuns Calin Popescu Tariceanu.

Citeste si: Tariceanu, propunerea lui Ponta pentru functia de PREMIER: E cea mai buna solutie!

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.