Numarul cabinelor de vot ar putea fi suplimentat pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale, iar declaratia pe propria raspundere pentru persoanele care voteaza in alte localitati decat cele de domiciliu va putea fi descarcata online, persoanele in cauza trebuind doar sa o semneze in sectie.

Masurile vor fi dispuse marti de Biroul Electoral Central si vor viza eventuala crestere a numarului cabinelor de vot si suplimentarea personalului din sectiile de vot si consulate, a anuntat premierul Victor Ponta, aflat la Ministerul de Externe.

Ponta a sustinut ca procedura de vot "antifrauda", care presupune completarea tuturor datelor si un timp mediu de 6-7 minute, este cea care a ingreunat votul pe finalul zilei in orase precum Paris, Londra, Munchen, Berlin, Viena si in unele sectii din Republica Moldova. Premierul a mai anuntat ca ambasadorii si consulii Romaniei, precum si presedintii sectilor de votare din Franta, Germania, Marea Britanie, Austria si Moldova vor fi convocati vineri la Bucuresti, pentru un instructaj legat de noile decizii ale BEC, scrie MEDIAFAX.

Romanii din strainatate au iesit, duminica, in numar record la vot, insa in mai multe capitale europene cozile au fost uriase, iar oamenii au protestat fata de inchiderea portilor in fata celor care nu au mai putut vota.

Presedintele Traian Basescu a cerut demisia ministrilor Titus Corlatean si Bogdan Stanoevici. La fel si aproximativ 200 de persoane care au protestat la MAE, duminica seara, fata de organizarea alegerilor in strainatate, insa vicepremierul Liviu Dragnea a apreciat ca activitatea Ministerului de Externe este una foarte buna, el aratand ca MAE nu poate fi invinovatit cu nimic pentru modul in care s-a desfasurat procesul electoral in diaspora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.