Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane indeamna clerul si credinciosii sa voteze la alegerile prezidentiale, "cu responsabilitate crestina si civica pentru implinirea binelui comun in societatea romaneasca si viitorul Romaniei".
"In perspectiva alegerilor prezidentiale din Romania (2 noiembrie 2014), Sfantul Sinod isi reafirma indemnul catre slujitorii Sfintelor Altare si credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane de a participa la vot in duhul credintei si al iubirii de Biserica si Neam, cu responsabilitate crestina si civica pentru implinirea binelui comun in societatea romaneasca si viitorul Romaniei", se mentioneaza intr-un comunicat remis, miercuri, de Patriarhia Romana, scrie MEDIAFAX.

Pe de alta parte, intrunit in sedinta marti si miercuri, Sfantul Sinod a declarat anul 2016 ca Anul omagial al educatiei religioase a tineretului crestin ortodox si Anul comemorativ al Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul si al tipografilor bisericesti, la implinirea a 300 de ani de la moartea sa martirica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.