Prefectul de Brasov, Romer Ambrus Sandor Mihaly, l-a suspendat din functie, luni, pe presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, dupa ce a primit o adresa din partea instantei supreme prin care a fost anuntat oficial ca acesta a fost arestat preventiv.

"Am primit comunicarea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Aveam la dispozitie 48 de ore pentru redactarea ordinului de suspendare, pe care l-am transmis astazi la CJ", a declarat, luni, prefectul Romer Ambrus Sandor Mihaly. El a mai spus ca in cazul in care instanta va decide prelungirea arestului preventiv in cazul lui Aristotel Cancescu, Prefectura va primi o noua comunicare si va transmite un nou ordin de prefect.

Ca urmare a ordinului de prefect, Consiliul Judetean Brasov a anuntat ca marti, de la ora 10.00, a fost convocata sedinta de plen in care consilierii judeteni vor decide, prin vot secret, care dintre cei doi vicepresedinti ai CJ va prelua atributiile presedintelui. Cei doi vicepresedinti ai CJ Brasov sunt Mihai Popa (PSD) si Mihai Pascu (PC). Mihai Pascu este suspect in dosarul de coruptie in care a fost arestat Aristotel Cancescu, fiind cercetat si el pentru abuz in serviciu si instigare la tentativa la aceasta infractiune, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie privind atribuirea preferentiala de contracte pe bani publici. Decizia a fost luata vineri noapte de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ). La scurt timp, Cancescu s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Brasov, fiind incarcerat.

ICCJ a mai decis ca Gabriel Bagiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Brasov, sa fie in continuare cercetat sub control judiciar in acest dosar.

Seful CJ Brasov, Aristotel Cancescu (PNL), este cercetat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte) si instigare la tentativa la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Citeste si:
Demiteri după tragedia din Gorj. Cine rămâne fără funcție după...
Demiteri după tragedia din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.