Premierul Victor Ponta i-a spus, joi, presedintelui CJ Mures, Ciprian Dobre (PNL), ca lor li se vor ridica "statuite” cand se va finaliza sectorul de autostrada dintre localitatea mureseana Ogra si Campia Turzii, care ar urma sa fie inceput in luna martie 2015.

Premierul Victor Ponta (PSD) s-a aflat in localitatea Livezeni, de langa Targu Mures, la inaugurarea santierului de constructie a variantei ocolitoare a municipiului Targu Mures, alaturi de vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, reprezentanti ai antreprenorului general, ai firmei de proiectare si oficialitati locale, transmite MEDIAFAX.

Primul-ministru s-a interesat de lucrarile la diverse trosoane ale Autostrazii "Transilvania", reprezentantul CNADNR spunand ca estimeaza ca in luna martie a anului viitor vor fi desemnati constructorii pentru tronsoanele Campia Turzii-Ogra si Ogra-Targu Mures, care "in martie se pot apuca de treaba", intrucat in cateva saptamani se va termina evaluarea ofertelor, dar ia in considerare si posibilitatea unor contestatii. Potrivit acestuia, sectorul Ogra-Campia Turzii va avea un termen de executie de doi ani, iar Ogra-Targu Mures, un an.

Ponta a declarat apoi presei ca "incet-incet incepe sa se rupa blestemul procedurilor care nu se mai termina niciodata" si ca, avand in vedere ca pe langa Campia Turzii-Ogra si Ogra-Targu Mures se fac si alte investitii in infrastructura rutiera, "practic, la sfarsitul anului 2016, de la Targu Mures pana la granita cu Ungaria se va merge pe autostrada", un aspect extrem de important pentru cei care investesc in aceasta zona.

"Speram mai departe sa reusim sa legam si alte regiuni ale tarii, dar deocamdata Banatul si sudul Transilvaniei sunt cele in care s-a investit si care vor fi primele legate ca infrastructura rutiera de standard european. Autostrada Transilvania, cea inceputa si abandonata, ati vazut ca lucram la ea, dar aceea este din buget, nu este din fonduri europene. Sper sa lucreze constructorii, banii ii avem, Programul Operational de Transport este perfect operational, ca sa spun asa, n-a mai fost niciun fel de pericol dupa ce a fost blocat in 2011-2012 si sper sa mergem pe autostrada de la Targu Mures pana la Nadlac la sfarsitul lui 2016", a declarat Ponta.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

"Noua or sa ne puna la amandoi astia cate o statuita mica cand s-o termina Ogra-Campia Turzii", i-a spus apoi Ponta presedintelui Consiliului Judetean Mures, Ciprian Dobre (PNL).

Pe de alta parte, presedintele Consiliului Judetean Mures, Ciprian Dobre, a declarat apoi presei ca inaugurarea santierului de constructie a variantei ocolitoare a municipiului Targu Mures constituie "momentul in care se asterne borna inceputului investitiilor in judetul Mures", sustinand ca in urmatorii ani se va absorbi, pe lucrari de infrastructura rutiera din judet "o suma vecina cu un miliard de euro". "Am avut chiar astazi (joi - n.r.) o discutie cu domnul director general Neaga al CNADNR si toate investitiile sunt pregatite din punct de vedere economico-financiar, adica toate sunt cu banii la dispozitie si asigurati, pe bugetele multianuale, atat ale Guvernului, cat si din finantari externe in special - si cand vorbesc despre drumul expres Targu Mures - Sighisoara, vorbesc despre POS. Sunt foarte sigure", a afirmat Dobre.

Citeste si:
„Autostrada electrică” a Moldovei: Un retur Suceava-București, de...
„Autostrada electrică” a...

Traseul Ogra (judetul Mures) - Campia Turzii (judetul Cluj) face parte din Autostrada Transilvania, proiectul avand o valoare estimata de pana la 2,33 miliarde lei (531,5 milioane euro), inclusiv TVA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.