Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, inaintea plecarii la Consiliul European, ca a doua zi dupa terminarea mandatului va deveni membru al Partidului Miscarea Populara si ca intentia sa este de a construi un partid nou, pentru ca in 2016, romanii sa aiba "o alternativa curata".

Basescu a precizat ca Elena Udrea l-a intrebat ce poate sa spuna despre intentiile sale de a doua zi dupa terminarea mandatului, tinand cont ca a "fost intrebata in conferinte".

"Voi deveni membru PMP, si intentia este sa construiesc un partid nou. Daca va aduceti aminte, am mai dat aceasta motivatie, ca partidele vechi, cele care au functionat din '90 pana acum sunt toate compromise, si aveti proba evidenta ca toate sunt compromise. Trebuie o constructie noua si trebuie analizat foarte bine si posibilitatea de a si aduce oameni noi", a anuntat presedintele Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca "PMP s-a pricopsit cu parlamentari chemati in instanta, in conditiile in care nu existau, la vremea cand acestia oameni au intrat in PMP, o actiune sau alta care i-a facut suspecti pentru procurori". "Asta e o lectie ca un partid nou trebuie construit cu oameni noi, in asa fel incat in 2016 romani sa aiba o alternativa curata", a mai comentat seful statului.

Presedintele Traian Basescu se va inscrie in PMP pe 22 decembrie, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele PMP, Elena Udrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.