Premierul Victor Ponta a avut, marti, o discutie telefonica cu vice-presedintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, la initiativa acestuia, privind parteneriatul strategic si securitatea internationala, inclusiv situatia din Afganistan, informeaza Guvernul roman.
"La data de 21 octombrie 2014, prim-ministrul Romaniei Victor Ponta a avut o convorbire telefonica cu vice-presedintele Statelor Unite ale Americii Joseph Biden, la initiativa acestuia. Cei doi inalti oficiali au discutat despre modalitatile de dezvoltare a Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii. Au fost abordate, in cadrul dimensiunii politico-militare si de securitate a Parteneriatului Strategic, teme actuale de pe agenda de securitate internationala, inclusiv problematica situatiei din Afganistan si pregatirea Misiunii "Resolute Support" a NATO care va inlocui Misiunea ISAF incepand cu anul 2015", se arata intr-un comunicat, scrie MEDIAFAX.

Sursa citata mai precizeaza ca premierul Victor Ponta a reafirmat faptul ca Romania este si va ramane un partener strategic de incredere al SUA, precum si determinarea partii romane pentru consolidarea si dezvoltarea in continuare a Parteneriatului Strategic bilateral.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.