Klaus Iohannis a declarat, sambata ca Victor Ponta este ”un om manevrat, este omul unui sistem”, adaugand ca presedintele Romaniei trebuie sa fie ”liber, nu manevrat de altii”.

ACL a organizat, sambata, un miting in Piata Palatului Culturii din municipiul Iasi, la care au participat membri si simpatizanti ai formatiunii din judete ale Moldovei.

Dupa discursurile mai multor lideri ACL, intre care Vasile Blaga si Catalin Predoiu, pe scena amplasata in centrul Iasiului a urcat si Klaus Iohannis, care le-a spus celor prezenti ca Victor Ponta este ”este un om manevrat, este omul unui sistem”.

”Presedintele Romaniei trebuie sa fie al oamenilor, sa fie liber, nu manevrat de altii. Eu sunt un om liber. Romania nu este a lor, ci a oamenilor”, a declarat Iohannis. El a mai afirmat ca Ponta vorbeste despre unire, dar in Moldova nu exista nicio autostrada care sa lege aceasta regiune de Transilvania.

”Pentru modernizarea Moldovei este nevoie de autostrada”, a precizat Klaus Iohannis. El a mai spus ca daca va ajunge presedinte va garanta statul de drept si independenta justitiei, astfel incat sa nu mai existe politicieni care sa ”bage mana in banul public”.

”Sa nu avem un guvern care crede ca poate lua tot”, a declarat Iohannis.

De asemenea, Iohannis s-a intrebat retoric de unde are PSD atatia bani pentru campania electorala, ”pe fiecare stalp, gard si copac” fiind afise cu Victor Ponta.

”Imediat ce ajung presedinte propun sa schimbam legislatia de finantare a partidelor si a campaniei electorale. In luna ianuarie nu trebuie vacante pentru Parlament. Trebuie ordine in legea de finantare a partidelor, sa se spuna cine finanteaza si cat se cheltuie in campanie. Este inadmisibil ca unii sa cheltuie zeci de milioane de euro in campania electorala”, a mai spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.