Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat ca nu le poate "ajuta" pe Monica Macovei si Elena Udrea, care i-au cerut sa demisioneze si sa se retraga din cursa pentru Presedintie dupa acuzatia ca ar fi fost ofiter SIE, spunand ca cele doua nu ar castiga alegerile nici daca ar candida singure.

Intrebat daca ia in considerare cererea formulata de Macovei si Udrea de a demisiona, Ponta a raspuns: "Da, dupa ce castig alegerile, da! Ele, si daca ne retragem toti, tot nu castiga, nici doamna Udrea, nici doamna Macovei. Nici daca ma retrag si eu, si domnul Iohannis, si toata lumea. Si daca candideaza singure pierd, deci...Imi pare rau, dar nu le pot ajuta", scrie MEDIAFAX.

Dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit al Serviciului de Informatii Externe in timp ce era procuror, fapt ce reprezinta "o ilegalitate constitutionala" si "o incompatibilitate", potrivit Constitutiei vechi, candidatul independent la Presedintie Monica Macovei a declarat ca premierul Ponta trebuie sa demisioneze in acest moment din functia de prim-ministru si sa-si retraga candidatura pentru functia de presedinte al Romaniei.

"Dupa demisie si retragere, Victor Ponta trebuie sa explice oamenilor de ce a incalcat Constitutia si a mintit atatia ani", a spus Macovei.

La randul sau, presedintele PMP, Elena Udrea, de asemenea candidat la Presedintie, a solicitat retragerea lui Ponta din cursa pentru alegerile prezidentiale si demisia din functia de premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.