Fostul sef al SIE Teodor Melescanu a declarat, marti, ca Traian Basescu este primul presedinte de dupa Revolutie care a solicitat serviciilor de informatii liste cu ofiterii acoperiti.

"Traian Basescu este primul presedinte din 1989 si pana astazi care a solicitat serviciilor de informatii liste cu ofiterii acoperiti. La ce i-au folosit, ati vazut aseara", a spus Melescanu, potrivit MEDIAFAX.

El a sustinut ca raspunsul pe care i l-a trimis presedintelui la o astfel de solicitare a fost in numele Serviciului, respectiv ce prevede legea. Melescanu a spus ca este vorba de Legea 1/1998, sustinand ca prin declaratiile facute luni seara presedintele a incalcat prevederile acesteia.

Este vorba despre prevederea care stabileste ca "sursele de informatii, metodele si mijloacele de munca nu pot fi dezvaluite fata de nimeni si in nicio imprejurare".

Teodor Melescanu a refuzat sa confirme sau sa infirme afirmatiile presedintelui, care a sustinut ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit in perioada 1997-2001. "Eu nu acopar si nu descopar pe nimeni", a mai afirmat fostul director al SIE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.