Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut, marti, ca declaratiile presedintelui Traian Basescu potrivit carora Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit al SIE intra la capitolul "golanii marca Basescu" si "diversiune".

"Presedintele nu a gasit alt moment mai potrivit, mai propice decat in timpul campaniei electorale sa faca niste declaratii pe care eu le pun in categoria golanii marca Basescu, din 1990 incoace", a spus Tariceanu intrebat despre afirmatiile sefului statului.

"Nu le-as pune la capitolul dezvaluiri, pentru ca eu nu am asistat la nicio dezvaluire, ci numai la declaratii si tot ceea ce am vazut aseara nu-mi revine decat sa trag o singura concluzie: toate aceste lucruri intra la capitolul diversiune", a adaugat Tariceanu, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat ca, daca presedintele a avut cunostinta de aceste lucruri, el nu trebuia "sa astepte un asa-zis moment prielnic, ci trebuia sa sesizeze imediat organele de procuratura pentru incalcarea legii".

Basescu: Ponta a fost OFITER ACOPERIT al SIE intre 1997 si 2001!

Tariceanu a spus ca astfel de acuzatii nu se fac la televizor. "Mie mi se pare inacceptabila atitudinea presedintelui si, bineinteles, cand am spus ca este o diversiune, suntem in plina campanie pentru alegerile prezidentiale... Nu e normal, in campania electorala, in loc ca dezbaterile publice sa fie dedicate unor subiecte profunde, de perspectiva, (sa - n.r.) discutam aceste lucruri", a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Intrebat daca aceste declaratii sunt de natura sa ajute un anumit candidat in alegererile prezidentiale, Tariceanu a raspuns: "Eu v-am spus ca este o diversiune de la bun inceput si aceasta diversiune are menirea sa ajute protejata presedintelui si sa ii discrediteze pe ceilalti candidati, pentru ca atat Ponta, cat si Melescanu sunt doua persoane pe care aseara Basescu a incercat sa le discrediteze."

Chestionat daca recentele declaratii ale lui Basescu sunt un motiv pentru continuarea demersului pentru suspendarea acestuia, Tariceanu a spus ca s-ar putea ca aceasta noua iesire a presedintelui sa trezeasca pe multi la realitate si sa ia o hotarare. "Eu m-am asteptat de mult ca aceasta cerere sa fie sustinuta mai larg, si mi s-a spus: "Nu facem acest lucru pentru ca il introducem pe Basescu in joc„. Ieri-seara azi avut o dovada ca nu cererea de suspendare sau nesuspendarte il determina pe Basescu sa actioneze. El a facut aseara un gest care pentru mine nu este surprinzator in ceea ce priveste maniera de a se comporta", a declarat Tariceanu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Calin Popescu Tariceanu a mai sustinut ca presedintele Traian Basescu a dat dovada de o atitudine iresponsabila, creand o vulnerabilitate la adresa SIE. "Ne punem dupa aceea intrebarea, in mod logic, care mai este credibilitatea celor care detin secrete de stat, in ce masura ele pot fi incredintate, ne punem intrebari in legatura cu functionarea serviciilor", a adaugat el.

Acesta a afirmat ca exista o "contradictie" intre afirmatiile presedintelui ca Serviciul "e impecabil, s-a comportat ireprosabil" si acelea ca s-a incalcat legea, "pentru ca legea spune ca nu este permis sa existe ofiteri acoperiti intre magistrati".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.