Purtatorul de cuvant al campaniei PSD, Gabriela Firea, sustine ca prin declaratia ca va vota doar un candidat care este si parinte l-a vizat strict pe Klaus Iohannis, ea mentionand ca liderul PNL a jignit familiile cu copii cand a spus ca investitiile sale au fost in case, nu in copii.

"Ma vad nevoita sa imi cer iertare pentru ceva ce nu am gandit si nici nu am spus, dar consider ca este de datoria mea sa fac acest lucru, cata vreme au avut grija unele persoane rau-intentionate sa puna pe seama mea o declaratie care a afectat persoane absolut nevinovate si onorabile. Am afirmat ca voi vota un candidat care este si parinte, pentru ca eu insami provin dintr-o familie numeroasa, am doi baieti si mai astept un copil. De asemenea, am foarte multi membri din familie si prieteni cu multi copii dar si unii care nu au copii, din diferite motive. Am si explicat, ca nu fac nicio referire generala la toate cuplurile din Romania care nu au copii. Interventia mea l-a vizat strict pe Dl. Johannis, care in tinerete facea traduceri, unii spun chiar mai mult, in afaceri dubioase cu infierea de copii romani, pentru ca, ulterior, in 2014, sa ne informeze ca, deoarece nu a investit in educatia copiilor, a investit in imobiliare – o jignire la adresa tuturor familiilor cu copii din Romania, dupa opinia mea", se arata intr-un comunicat al Gabrielei Firea transmis, joi, scrie MEDIAFAX.

Firea afirma ca echipa lui Iohannis a trecut la un atac furibund la adresa ei, a familiei ei, "la jigniri si amenintari". "Doar prin aceste metode, plus manipulari si rastalmaciri de cuvinte, il mai pot apara pe Dl. Johannis, un om a carui pasiune in viata par a fi casele. Aseara i s-a descoperit a 7-a. Pana la finalul campaniei mai avem timp sa aflam si de altele", se mai arata in comunicatul lui Iohannis.

"Inca o data subliniez ca nu m-am referit sub nicio forma la familiile din Romania care nu au copii, nu mi-as permite acest lucru, inteleg suferinta celor care isi doresc sa aiba mostenitori si nu reusesc, din motive medicale. (...) In mod marsav, staff-ul domnului Johannis a denaturat sensul declaratiei mele, pentru a se victimiza si pentru a-i face sa creada pe romanii fara copii ca m-am referit la ei (eu detin copia declaratiei mele complete)", afirma Firea.

Citeste si:
Cum ne dau copiii lecții de viață?
Cum ne dau copiii lecții de...

Ea precizeaza ca acele "cupluri minunate de romani" care infiaza copii "nu vin direct sau prin intermediari, zi de zi, sa ne dea lectii despre viata, politica, economie" si "nu se doresc a fi repere, modele".

Purtatorul de cuvant al campaniei prezidentiale PSD, senatorul Gabriela Firea, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa la sediul PSD, ca premierul Victor Ponta "este un foarte bun familist, ceea ce din nefericire pentru el, Klaus Iohannis nu are aceasta calitate".

Intrebata daca ii reproseaza lui Iohannis faptul ca nu ar fi "un bun familist", Firea a raspuns: "Din punctul meu de vedere a fi un bun familist inseamna nu doar a fi casatorit, ci si a avea copii. (...) Nu esti un om complet fara sa cresti un copil si consider ca mai ales acea afirmatie pe care poate a facut-o sa spunem din greseala, dar ea ramane in spatiul public, si anume ca neinvestind in educatia copiilor a investit in imobiliare, domnul Iohannis practic a spus ceea ce gandea, ca intr-un fel pune mai mult pret pe investitia in imobiliare, decat in educatia copiilor. M-am referit la faptul ca Victor Ponta este un bun familist din aceasta perspectiva, este casatorit, are un baiat, Andrei, are o fetita, Irina, si sunt convinsa ca isi mai doresc Daciana si Victor copii si eu le urez, ca mama acum si al treilea deja copilas sa mai aiba si ei".

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

"Nu toata lumea poate sa aiba in mod natural copii, pentru ca pot sa apara probleme de sanatate, dar poti sa infiezi un copil, daca vrei sa ai o familie completa din toate punctele de vedere. Si mai ales, din pespectiva financiara nu cred ca se punea problema ca familia Iohannis sa nu poata sa ingrijeasca unul - doi copii. Eu va spun sincer ca am prieteni de familie care nu au putut avea in mod natural, biologic, copii din motive de sanatate si au infiat (...) pentru ca un parinte este mult atent, mult mai sensibil, la viata celor din jur pentru ca se gandeste la propri copii. Un om, din punctul meu de vedere, este mult mai bun la suflet atunci cand creste un copil de la primele zile pana la maturitate. Sunt niste etape ale vietii pe care un om fara copii, un om care traieste intr-o casa rece, fara sa se auda ganguritul bebelusilor, primii pasi, primele note de la scoala, nu are cum sa le simta. Si iti marcheaza psihologic intreaga existenta acest fapt", a mai spus senatorul PSD.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Intrebata daca aceeasi opinie are despre toate familiile din Romania care nu au copii, Firea a raspuns: "Toate familiile din Romania nu candideaza la prezidentiale. In toate statele civilizate cei care doresc sa ajunga presedinti provind din familii complete, sunt casatoriti, au copii, au nepoti, au trecut prin toate etapele vietii. Toate familiile din Romania nu au aceste aspiratii sa ne conduca pe noi toti ceilalti, romanii, laolalta".

Totodata, Firea a fost intrebata daca acesta ar fi "un defect pentru un viitor presedinte", ea raspunzand: "Categoric".

Vicepresedintele filialei judetene PNL Iasi Alexandru Muraru anunta ca a depus la CNCD o sesizare privind declaratiile facute de purtatorul de cuvant al campaniei prezidentiale a PSD, Gabriela Firea, privind familiile fara copii.

Citeste si:
CEDO, decizie în favoarea cuplurilor gay. Toate statele din...
CEDO, decizie în favoarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.