Seful Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, acuzat de fapte de coruptie, a declarat, miercuri, ca nu s-a imbogatit "cu niciun leu" de cand este in aceasta functie si i-a invitat pe jurnalisti la proprietatea sa din Rasnov, unde are doar "doua case din lemn, doua grajduri, multe pasari".

Aristotel Cancescu a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca firmele Gotic SA si Ramb Sistem, care ar fi fost favorizate la licitatii de catre seful Consiliului Judetean Brasov, nu au mai incheiat contracte cu institutia pe care o conduce de patru ani.

"Vreau sa clarific niste lucruri. A aparut foarte mult in presa «firmele de casa ale lui Cancescu» - cele doua firme, Gotic si Ramb Sistem, de patru ani nu au mai castigat niciun contract cu Consiliul Judetean. Si pe chestiunea asta nu mai am altceva de comentat", a spus Cancescu, sustinand ca in presa au aparut "niste comentarii, unele chiar grotesti" la adresa sa.

Aristotel Cancescu a precizat ca nu s-a imbogatit "cu niciun leu din functia de presedinte de CJ".

"Au fost foarte multe comentarii vizavi de averea mea. Vreau sa va spun ca din functia de presedinte de CJ nu m-am imbogatit cu niciun leu. Banii pe care ii am in conturi sunt banii pe care ii gasiti si in declaratia mea de avere. Banii cu totii provin din vanzarea unor frecvente, cu totii stiti ca am avut reteaua Mix, reteaua nationala, mi-am vandut-o in anul 2007, am aici contractul si anume 33 de licente audiovizuale vandute cu suma de 5 milioane de euro. In acelasi timp am virat la stat suma de 3,2 milioane de lei, reprezentand aproape 900.000 de euro, impozit pe aceasta suma care a intrat, 16 la suta. Nu numai ca nu am luat, am virat bani la stat si o suma considerabila. Nici din media nu m-am imbogatit, iar patronii dumneavoastra sigur stiu prin ce trece presa romaneasca si cat de greu se supravietuieste. Deci, de acolo nu cred ca se asteapta cineva sa te imbogatesti", a mai spus presedintele CJ Brasov.

La finalul conferintei de presa, Aristotel Cancescu i-a invitat pe jurnalisti, "intr-o joi sau vineri", la proprietatea sa din Rasnov, pentru a le arata ca nu are "decat doua case de lemn, una de barne si una de scandura, doua grajduri si multe pasari".

"Si ultima chestiune vizavi de conacurile pe care le am eu la Rasnov. O sa va invit la mine la Rasnov, intr-o joi sau vineri, ca sa vedeti ca nu am decat doua case de lemn, una de barne si una de scandura, doua grajduri, multe pasari. Acolo este o ferma de gaini, curci, fazani, lebede... Am si niste carprioare. Tot ce am acolo detin legal", a spus Cancescu.

Acesta a refuzat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor, precizand ca are o singura restictie impusa de instanta, "cea legata de a parasi tara".

Seful CJ Brasov, Aristotel Cancescu (PNL), este cercetat in libertate, sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie privind atribuirea preferentiala de contracte pe bani publici, a decis, marti seara, instanta suprema.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.