Klaus Iohannis a declarat, sambata, la Craiova, ca la aceste alegeri nu se bate "cu persoana Victor Ponta, ci cu sistemul pe care acesta il reprezinta si cu un fel de a face politica", adaugand ca e pacat ca "un om atat de tanar a dezamagit si a ajuns atat de repede prizonierul unui sistem".

Iohannis a afirmat, la Craiova, la mitingul Aliantei Crestin-Liberale pentru sustinerea candidaturii sale la Presedintie, ca "PSD se foloseste in prag de alegeri de disperarea oamenilor, de necazul lor, ca sa mai ia niste voturi" si ca "cine nu a facut nimic ca prim-ministru, nu va face nimic nici ca presedinte", precizand ca la aceste alegeri el nu se bate cu persoana Victor Ponta, ci "sistemul pe care el il reprezinta".

"La aceste alegeri eu nu ma bat cu persoana Victor Ponta, ci cu un fel de a face politica si cu sistemul pe care el il reprezinta. Si ma voi bate cu toti cei care continua politica scandalului, a vorbelor goale, a promisiunilor false si lipsei de rezultate. Pacat ca un om atat de tanar a dezamagit si a ajuns atat de repede si atat de usor prizonierul unui sistem, un sistem care distruge mediul privat pentru a-i tine pe oameni in saracie si cu mana intinsa la stat, un sistem care dispretuieste educatia pentru a-i tine pe oameni in ignoranta si distruge viitorul tinerei generatii, un sistem corupt care nu tine cont de voi, ci doar de gastile de partid, de interese si clientela", a spus Iohannis, potrivit MEDIAFAX.

El a mai afirmat ca Victor Ponta "a demonstrat ca nu este nimic mai mult decat omul acestui sistem, al baronilor care stapanesc judetele ca pe niste feude proprii, in Dolj, in Olt, in Gorj si in multe alte locuri".

De asemenea, Iohannis i-a indemnat pe cei prezenti sa darame un mit, "acela ca Oltenia este rosie".

"Haideti ca incepand de astazi, de aici, din inima Olteniei, sa mai daramam inca un mit: acela ca Oltenia este rosie. Si la alegerile din noiembrie sa aratam ca Oltenia s-a saturat de culoarea rosie - care inseamna saracie, coruptie, minciuna. Sa aratam ca Oltenia da semnalul schimbarii. O schimbare adevarata, in fapte, nu in vorbe", a mai spus Iohannis.

El a mai declarat ca "Romania lucrului bine facut", "inseamna o tara prospera, respectata in lume, care pretuieste educatia, cu oameni liberi si demni, care gasesc un loc de munca pe masura priceperii si preocuparii lor", o agricultura moderna, adaugand ca tara noastra poate deveni "numarul unu in Uniunea Europeana la agricultura ecologica".

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Alaturi de Klaus Iohannis, la Craiova, s-au aflat, intre altii, Vasile Blaga, Gheorghe Falca, Ludovic Orban, Mihai Razvan Ungureanu.

Potrivit estimarilor jandarmilor, aproximativ 20.000 de persoane au participat la mitingul ACL de la Craiova, organizat in zona Salii Polivalente. Astfel, au fost prezenti membri si simpatizanti PNL si PDL din Dolj, Olt, Dambovita, Valcea, Arges, Teleroman, Giurgiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.