Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca rectificarea bugetara prin care s-au alocat sume in scop electoral, in detrimentul Armatei, a discreditat mesajele Romaniei privind necesitatea prezentei militare NATO pe teritoriul sau, fiind "un element primit rau de toate cancelariile".

"Va pot spune un element extrem de rau primit de toate cancelariile: rectificarea bugetara, care a fost semnalul discreditarii tuturor mesajelor noastre ca avem nevoie de prezenta NATO pe teritorul Romaniei pentru a creste nivelul de securitate al Romaniei. Cand s-a vazut ca peste doua miliarde sunt imprastiate in scopuri electorale catre primarii si ca Armatei i se aloca foarte putin, foarte multe cancelarii s-au intrebat cat de seriosi suntem cand vorbim ca avem nevoie sa fim spirjiniti de aliati pentru a consolida flancul estic”, a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Nuland, atac DUR la adresa liderilor central-europeni: Protejati oficialii corupti!

Seful statului a aratat ca aceste lucruri au fost facute fara responsabilitate si in detrimentul securitatii nationale, intr-un moment in care Romania cere tuturor sa beneficieze de articolul 5 din Tratatul NATO.

"Toti pentru unul, unul pentru toti, dar ala unu, care le cere la toti, nu-si ia masurile minimale sa-si consolideze capacitatea de a face fata unor riscuri la adresa securitatii nationale si cand vorbesc ca nu-si ia masuri minimale ma refer si la alocarile pentru cresterea nivelului de capacitate de lupta a armatei, si la refuzul cu care sunt tratate solicitarile Parchetului atunci cand vine vorba de lupta impotriva coruptiei”, a spus Basescu.

Basescu: Remarca lui Nuland include Romania! Ce spune despre clasa politica

Seful statului a aratat ca nimeni nu va risca viata militarilor proprii atunci cand Romania, ca stat care reclama nevoia de sprijin, arunca banii in campanie si sacrifica investitiile si securitatea nationala pentru voturi.

"Sa tineti minte ce v-am spus. Iar mesajul primit e extrem de clar: nu va bagati sub plapuma articolului 5 sa credeti ca, pe de o parte, ne puteti chema sa va aparam, iar pe de alta parte va subreziti tara. Eu cred ca trebuie sa se revina la o abordare foarte serioasa si mai putin electorala pentru ca nu-s vremuri usoare. Suntem intr-o regiune in care avem o criza de securitate, cu vecini imprevizibili”, a mai spus Basescu.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.