Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Rovinari, ca Traian Basescu ar fi trebuit sa isi ceara scuze si sa anuleze intalnirea cu Viktor Orban, in loc sa ia cina cu acesta, dupa ce Statele Unite ale Americii au criticat Ungaria.

"Cred ca domnul presedinte Basescu are un moment nefericit, prin faptul ca tocmai ia masa prieteneste cu Victor Orban, cel criticat de Statele Unite si de Europa, si, in loc sa isi ceara scuze sau sa contramandeze aceasta cina nepotrivita, a incercat in stilul dansului sa mai spuna cate ceva. Eu ii urez pofta buna la masa cu Victor Orban in ziua in care doamna Nuland si presedintele Obama critica Ungaria", a declarat premierul Victor Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Ponta a spus ca daca el ar fi fost presedinte nu ar fi facut niciodata un astfel de gest si ca, de altfel, in calitate de premier nu l-a invitat pe Viktor Orban la o cina, asa cum a procedat Traian Basescu.

"Domnul Basescu considera ca e un gest inteligent pentru Romania sa faci o masa tovaraseasca cu domnul Orban, dar eu nu as fi facut acest lucru ca presedinte. Vedeti ca nu am facut acest lucru ca prim-ministru. Pana la urma, domnul Orban e omologul meu", a afirmat premierul.

Basescu: Remarca lui Nuland include Romania! Ce spune despre clasa politica

Victor Ponta a precizat ca declaratiile de joi ale subsecretarului de stat american pentru afaceri euroasiatice Victoria Nuland au vizat Ungaria, nu si Romania, asa cum incearca presedintele Traian Basescu sa acrediteze ideea. El a sustinut ca inclusiv presedintele Obama a facut o referire la acest aspect inca de saptamana trecuta, Romania fiind o tara care respecta drepturile fundamentale ale cetatenilor, precum si libertatea presei.

"Declaratiile doamnei Nuland au fost foarte clare, si nu doar ale doamnei Nuland, ci ale presedintelui Barack Obama, care saptamana trecuta a facut o observatie cu privire la starea democratiei si presei in tara vecina noua. Nu pot decat sa ma bucur sa spun ca in Romania respectam drepturile fundamentale, respectam libertatea presei si nu vreau sa ma uit peste granita la ceea ce fac altii", a adaugat premierul.

Victor Ponta a fost prezent, vineri, in prima zi de campanie electorala, in Gorj, judet din partea caruia este deputat in colegiul 6 Targu Jiu, fiind la al treilea mandat de parlamentar. El a venit impreuna cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus, si cu ministrul delegat pentru energie, Razvan Nicolescu, Ponta mergand in vizita la o cariera miniera de suprafata si la termocentrala Rovinari, unde, pe traseu, s-a oprit pentru discutii cu angajati ai acestor unitati.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Ponta a plecat apoi spre Manastirea Lainici, pentru a inspecta stadiul lucrarilor de modernizare care au loc pe DN 66 (E 79).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.