Vicepresedintele PMP Cristian Preda anunta, in prima zi a campaniei electorale, ca va vota cu Monica Macovei la alegerile prezidentiale, precizand ca regreta ca a criticat-o in cateva randuri in mod nedrept si ca retrage afirmatiilor "facute uneori in pripa".

"La prezidentiale, voi vota cu Monica Macovei! Suntem colegi in Grupul de Dialog Social, am lucrat impreuna, vreme de cinci ani, in Parlamentul European, ne-am aflat pe aceeasi baricada in PDL, atunci cand eram in acel partid, azi disparut. Faptul ca, la alegerile europene din mai, am adoptat tactici diferite de reinnoire a mandatelor nu diminueaza cu nimic solidaritatea noastra politica. Cu acel prilej, am criticat-o in cateva randuri, in mod nedrept. Nu a raspuns cu aceeasi moneda. Regret acele atacuri si retrag afirmatiile facute, uneori, in pripa", scrie Cristian Preda pe pagina sa de Facebook, scrie MEDIAFX.

In opinia sa, ideile sustinute de Monica Macovei in precampanie reprezinta o abordare consistenta a mizei alegerilor pentru Cotroceni: "e vorba despre pastrarea sprijinului politic pentru institutiile statului de drept, dupa atacurile la care au fost supuse de catre USL si succesorii nefastei aliante, Ponta si Tariceanu".

"Regasim astfel si miza sincronizarii noastre cu celelalte state-membre din UE: fara domnia legii, prosperitatea nu e posibila - acesta mi se pare a fi miezul campaniei facute de Macovei, in perfect acord cu angajamentul ei politic de pana acum, ca si cu felul in care inteleg, la randul meu, politica in activitatea cotidiana din PE. Sustin, altfel spus, o candidatura cu o certa dimensiune europeana", mai scrie Preda.

Europarlamentarul Cristian Preda este vicepresedinte PMP, partid al carui lider, Elena Udrea, este de asemenea candidat la Presedintie. Preda nu a sustinut insa aceasta candidatura si chiar a cerut demiterea Elenei Udrea de la sefia partidului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.