Senatorul PNL Cristian Bodea a depus, luni, o initiativa legislativa intitulata "Legea tacerii", cu prevederi precum "premierul este statul", "ordonantele de urgenta sunt mai presus de lege" sau "ministrul este mai presus de parlamentar", liberalul spunand ca vrea sa traga un semnal de alarma.

Legea initiata de senatorul PNL prevede, in forma inregistrata luni la Biroul Permanent al Senatului, ca premierul si Guvernul devin principala putere a statului. Proiectul cuprinde zece articole, primul fiind "Prim-ministrul este statul. Indubitabil!".

Urmatoarele articole sunt in aceeasi nota: "Ministrul stie mai bine! Prim-ministrul, cel mai bine!"; "Ministrul este mai presus de parlamentar. Mult mai sus!"; "Parlamentarul are obligatia sa ridice mana. Si dreptul sa taca!".

Ministerul pentru relatia cu Parlamentul devine Ministerul pentru controlul Parlamentului, parlamentarii nu pot initia proiecte legislative fara a cere voie ministrului pentru controlul Parlamentului, acesta avand si dreptul de a scoate orice parlamentar recalcitrant din sala de plen, sunt alte prevederi cuprinse in proiectul depus de senatorul liberal la Biroul Permanent.

Celelalte articole stabilesc ca: "Guvernul conduce numai prin Ordonante de Urgenta. Fara numar!"; "Ordonantele de Urgenta sunt mai presus de lege. Mult mai sus!" si "Guvernul poate dizolva Parlamentul prin Ordonanta de Urgenta". Expunerea de motive a initiativei legislative mentioneaza: "Pentru ca asa doreste domnul Ponta!".

"Am vrut sa protestez si sa trag un semnal de alarma fata de disctatura guvernamentala pe care tine domnul Ponta sa o impuna in continuare. Practic, acestea sunt ideile pe care le are domnul Ponta in cap, impreuna cu Ilie Sarbu si cu domnul Zgonea. E clar, dupa cum se comporta si dupa cum trateaza Parlamentul. Altfel, nu ar conduce tara prin ordonante de urgenta si nu ar respinge absolut tot ce se face in Parlament", a declarat Bodea pentru MEDIAFAX, solicitat sa-si explice gestul depunerii acestei initiative legislative.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Intrebat daca initiativa al carei autor este o va si vota, senatorul a raspuns: "Nu cred ca va ajunge la vot. Dar nu, nu o voi vota. O vor vota pesedistii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.