Premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele Traian Basescu nu are niciun fel de legitimitate sa mai propuna ceva, astfel ca noul sef al Serviciului de Informatii Externe trebuie propus Parlamentului de catre viitorul presedinte al tarii.

"Opinia mea este ca actualul presedinte, domnul Basescu, nu are niciun fel de legitimitate sa mai propuna ceva si ca, bineineteles, noul presedinte, in decembrie, va propune majoritatii parlamentare - pentru ca e nevoie de un vot al Parlamentului - un nou sef de Serviciu de Informatii Externe. Deocamdata, primul adjunct are toata competenta si atributiile necesare pentru ca inca doua luni, sau cat mai dureaza, cat mai are domnul Basescu, vreo doua luni, sa conduca foarte bine", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a adaugat ca adjunctul directorului SIE, care asigura conducerea serviciului in aceasta perioada, este o persoana cu experienta si a mai condus institutia ca interimar in 2006.

Presedintele Traian Basescu a trimis, luni, o scrisoare presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor in care le transmite sa ia act de demisia lui Teodor Melescanu din functia de director al SIE si sa declare vacanta functia.

Generalul Silviu Predoiu, adjunct al directorului Serviciului de Informatii Externe, asigura conducerea Serviciului dupa demisia din functie a directorului Teodor Melescanu, conform unui comunicat al SIE, postat pe site-ul institutiei. Generalul Predoiu este adjunct al directorului SIE din 2005.

Citeste si: Melescanu si-a depus candidatura la prezidentiale: E un pas de maturitate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.