Seful Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, cercetat pentru coruptie, i-a compus o poezie liderului social-democrat Victor Ponta, despre care spune ca este "o galaxie romana in devenire", el recitand versurile la conferinta PSD Prahova de confirmare a lui Ponta drept candidat la Presedintie.

Mircea Cosma, care pana la inceputul acestui an a fost si presedinte al PSD Prahova, functie din care s-a retras la scurt timp de la inceperea anchetei DNA care il vizeaza, le-a spus colegilor sai social-democrati, la conferinta PSD Prahova organizata la sfarsitul saptamanii trecute in care Ponta a fost confirmat drept candidat la Presedintie, ca a compus "o strofa" pentru Victor Ponta.

El a spus ca a participat, in Republica Moldova, la o ceremonie de dezvelire a unui monument dedicat lui Adrian Paunescu, unde a "incercat" si i-a "venit in minte" o "strofa" pentru Victor Ponta. Mircea Cosma le-a recitat colegilor sai social-democrati strofa dedicata presedintelui PSD: "Victor, o galaxie romana in devenire /Rasare in universul zidit pe rastigniri/ Pe temelie veche de piatra si jertfire/El reinalta o tara a vechilor romani/Victor Ponta, presedinte!".

Mircea Cosma este unul dintre cei mai vechi membri ai PSD Prahova si presedinte al Consiliului Judetean, aflat la al treilea mandat. Cosma este si membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, autor al mai multor carti, iar prin fundatia pe care a infiintat-o a sprijinit financiar aparitia mai multor volume.

Mircea Cosma a fost si presedinte al PSD Prahova, functie la care a renuntat in acest an, dupa ce DNA a inceput ancheta penala in care este acuzat de luare de mita si trafic de influenta, dupa ce ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrari in care beneficiar este Consiliul Judetean. In acelasi dosar, fiul lui Mircea Cosma, Vlad Alexandru Cosma, deputat PSD, este acuzat de trafic de influenta. Cei doi au fost trimisi in judecata sub control judiciar, procesul aflandu-se pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Citeste si:
Poezia lui George Buhnici. Cine a scris-o și cum sună versurile...
Poezia lui George Buhnici....


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.