Vicepresedintele PDL, Raluca Turcan, a anuntat, luni, ca ACL va depune, marti, la Camera Deputatilor, motiunea simpla pe Educatie "PSD amaneteaza educatia pentru a achizitiona voturi".

Turcan a precizat, intr-o conferinta de presa, ca prin aceasta motine simpla ACL cere demisia ministrului Educatiei, abrogarea Ordonantei de Urgenta 49/2014, care "mutileaza" Legea educatiei nationale, si mai solicita renuntarea la a treia sesiune de Bacalaureat si la doctoratul fara frecventa.

"ACL depune motiunea simpla pe educatie pentru a sanctiona delasarea, clientelismul si cinismul ministrului Educatiei. Aceasta motiune este centrata pe Ordonanta de Urgenta 49/2014, care rastoarna sistemul, si asa fragil, al valorilor de performanta si calitate in Educatie", a adaugat Turcan.

Ea a precizat ca, in acest an, in premiera absoluta, copiii de clasa a II-a incep scoala fara manuale noi si ca premierul Victor Ponta este "potential candidat al Cartii Recordurilor".

"PSD vrea sa transforme educatia nationala dupa chipul si asemanarea mediocritatii educatiei liderilor sai: «plagiatorul Ponta», «eruditul Sova» si ceilalti (...) In situatia in care Victor Ponta va continua dictatura ordonantelor de urgenta, Romania secolului XXI va deveni prizoniera secolului XIX, iar tot mai multi romani vor fi capsunarii Europei", a mai spus Raluca Turcan, precizand ca Ordonanta adanceste diferenta dintre Romania si Europa.

Anul scolar 2014-2015 incepe, luni, fara manuale noi pentru clasele I si a II-a si fara schimbari la examenele nationale si admiterea in liceu, dar cu un regulament ce integreaza reguli de conduita in unitatile de invatamant, un contract educational cu parintii si obligatii pentru profesori si elevi.

In presa au aparut, recent, informatii potrivit carora universitatile ii pot inscrie pentru acest an la cursuri si pe cei care au absolit liceul, dar nu au obtinut diploma de bacalaureat. In acest context, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, a precizat ca legislatia in vigoare nu permite sub nicio forma echivalarea anilor de studiu din colegiile postliceale cu anii de studiu din facultate. La randul sau, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, ca nimeni nu se poate inscrie la facultate daca nu are diploma de Bacalaureat, ci doar la "colegii", care au statut de scoala postliceala, iar acestia nu primesc la absolvire o diploma de licenta, ci o certificare a calificarii profesionale.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.