Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sambata, la Constanta, ca unificarea dreptei putea fi realizata de catre Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu in urma cu aproape zece ani, dar ca orgoliile acestora au fost mai mari si proiectul nu s-a realizat.

Vasile Blaga a afirmat, intr-o conferinta de presa, la Constanta, ca daca Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu nu au reusit sa unifice dreapta, atunci incearca sa o faramiteze.

"Au putut sa o faca (n.r. - unificarea dreptei) in 2005. Va reamintesc episoadele legate de alegerile anticipate, pentru ca in 2005 aveam o majoritate la limita, cinci voturi, si atunci puteau face toti pasii necesari pentru a o face. Din pacate orgoliile au fost mai mari pentru fiecare dintre domniile lor. Pe urma fiecare s-a straduit sa faramiteze dreapta. Domnul presedinte Traian Basescu, dupa congresul nostru, i-a facut partid doamnei Udrea. Sa fie primit! Nu s-a lasat nici Tariceanu mai prejos si isi infiinteaza si dansul un partid", a spus Blaga, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca unificarea dintre PDL, PNL si Forta Civica va avea loc indiferent de rezultatul alegerilor prezidentiale si ca acest lucru se va intampla deoarece asa au decis membrii acestor partide.

"Cum poti sa vorbesti de unificarea dreptei iar pe urma sa pui si probleme de genul celora in care nu se va intampla unificarea indiferent ce se va intampla, castiga domnul Iohannis, nu castiga? Pai va spun ca lucrurile se vor intampla pentru ca nu dansii au decis, ci au decis membrii formatiunilor noastre, ai PNL, ai PDL, ai Fortei Civice, in congrese, iar acest vot a fost luat in unanimitate. Asa ca sa nu-si faca ganduri Tariceanu cum se topeste PNL-ul in PDL si domnul Basescu cum dispare PDL-ul dupa ce ne-a spus adio", a declarat Blaga.

Intrebat daca nu este deranjat de faptul ca Traian Basescu a fost invitat, sambata, la Scoala de Vara a PMP si nu merge si la cea a ACL, ambele desfasurandu-se la sfarsitul acestei saptamani pe litoral, Blaga a raspuns: "Nu ma deranjeaza pentru ca a fost si la Scoala de Vara a PSD, a tineretului PSD, condus de Victor Ponta. L-a invitat Ponta, ca doar prieteni sunt si a fost la Scoala de Vara a tineretului PSD. Pe urma a fost la Scoala de Vara a tineretului PDL, acum este la doamna Udrea, sa-i fie de bine!".

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Vasile Blaga si liderul PNL, Klaus Iohannis, au participat, sambata, la Constanta, la o intalnire cu membrii PDL si PNL din judet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.