Camera Deputatilor a adoptat, marti, legea privind reducerea CAS cu 5% la angajator, respingand, cu 307 voturi "pentru", 7 "impotriva" si 5 abtineri, cererea presedintelui Traian Basescu de reexaminare a acestui act normativ.

La vot au fost prezenti si prim-ministrul Victor Ponta si ministrul de finante, Ioana Petrescu, care a cerut deputatilor sa adopte aceasta masura. Cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu la legea privind reducerea CAS cu 5% la angajator a fost respinsa saptamana trecuta de Comisia de buget a Camerei Deputatilor, scrie MEDIAFAX.

Proiectul pentru modificarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal vizeaza diminuarea cotelor platite de angajatori, in functie de conditiile de munca, pentru contributia de asigurari sociale datorata bugetului asigurarilor sociale de stat, dupa cum urmeaza: 15,8% (de la 20,8%) pentru conditii normale de munca, 20,8% (de la 25,8%) pentru conditii deosebite de munca si 25,8% (de la 30,8%) pentru conditii speciale de munca si pentru alte conditii de munca.

In cererea de reexaminare, seful statului arata ca in anul 2014 deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat este de 12,519 miliarde de lei, iar prin diminuarea cotelor platite de angajatori, in functie de conditiile de munca, pentru contributia de asigurari sociale datorata sistemului public de pensii, deficitul curent va creste cu impactul financiar negativ estimat in expunerea de motive a actului normativ, care variaza intre 4,860 de miliarde de lei in 2015 si 5,564 de miliarde de lei in 2018, ajungandu-se la un deficit de peste 18 miliarde lei la fondul de pensii, pentru anul 2015.

Camera Deputatilor este for decizional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.