PNL sustine ca decizia Tribunalului Bucuresti in ceea ce priveste respingerea modificarilor aduse Statutului partidului nu afecteaza calitatea lui Klaus Iohannis de presedinte al partidului si nici pe cea de candidat la alegerile prezidentiale.

"Din minuta redactata de Tribunal, reiese foarte clar ca nu exista niciun fel de obiectiuni din partea completului care a judecat acest dosar in ceea ce priveste alegerea noii conduceri a partidului. Instanta a dispus ca toate documentele referitoare la alegerea conducerii PNL sa fie inregistrate in Registrul partidelor politice. Nu exista niciun fel de problema cu privire la legitimitatea si legalitatea noii conduceri a PNL. Hotararea Tribunalului Bucuresti nu afecteaza in niciun fel candidatura domnului Klaus Iohannis la Presedintia Romaniei. Alianta Crestin-Liberala l-a desemnat pe domnul Iohannis candidat la Presedintie in urma unei decizii politice, care nu a avut la baza calitatea sa formala de presedinte al PNL", se precizeaza intr-un comunicat al PNL, scrie MEDIAFAX.

PNL mentioneaza ca in ceea ce priveste decizia asupra Statutului partidului asteapta "motivarea deciziei pentru a vedea care sunt modificarile respinse de instanta".

PNL mentioneaza ca va ataca decizia Tribunalului Bucuresti in termenul legal de cinci zile.

"Chiar si in cazul in care decizia Curtii de Apel va mentine obiectiile la Statut formulate de Tribunal, singura consecinta este ca partidul va functiona fara sa mai tina cont de acele dispozitii declarate neconforme. Reamintim ca, in ceea ce priveste candidatura domnului Klaus Iohannis la sefia PNL, acesta a fost ales presedinte al PNL cu sustinerea unei largi majoritati a delegatilor la Congres. Aceasta este o realitate politica necontestata si necontestabila", se mai arata in comunicatul PNL.

Citeste si: Tribunalul Bucuresti: Modificarile aduse statutului PNL, ILEGALE!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.